trimis in judecata

“La gunoaie” – acolo va ajunge o avocată din Dâmbovița, arestată la sfârșitul anului trecut, la solicitarea procurorilor DNA din Ploiești. Este vorba despre Crina Elena Ioniță, avocat în baroul Dâmbovița, acuzată că ar fi dat o sumă de bani unui judecător pentru o soluție favorabilă într-un dosar.

Procesul avocatei a început undeva în luna noiembrie a anului trecut, la Curtea de Apel Ploiești, și a durat aproximativ cinci luni. Vineri, instanța de fond s-a pronunțat în acest dosar, și a decis să o condamne pe avocată la trei ani de închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Conform portalului instanțelor de judecată, Ioniță trebuie să presteze muncă neplătită fie la Direcția de Salubritate a Primăriei Târgoviște, fie la AJOFM Dâmbovița.

Crina Ioniță a ajuns în vizorul DNA după ce ar fi încercat să influențeze un judecător să dea o sentință favorabilă unui client de-al său. Într-un comunicat remis presei, DNA a precizat că în cursul lunilor mai și septembrie 2014, inculpata Ioniță Elena Crina, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, a pretins și primit de la un martor denunțător, în două rânduri, câte 2.500 euro, iar la data de 11 noiembrie 2015 a mai pretins de la aceeași persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro. În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina un magistrat – judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița, să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunțător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here