Sebastian Ghita DNA Ploiesti
Enache Antonio Pârău, avocatul desemnat din oficiu în contextul mandatului de arestare emis de Curtea de Apel Ploiești în 2017 pe numele lui Sebastian Ghiță, se apără după acuzațiile pe care i le-a adus fostul deputat, zilele trecute.  

“Având în vedere ultimele acuzații din ultimele două zile ale d-lui GHIȚĂ referitor la faptul că aș fi fost omul DNA- ului în momentul arestării sale, dar și pentru că NU EXISTĂ efectiv posibilitatea la a avea un Drept la Replică la toate televiziunile la care s-au difuzat ACUZAȚIILE împreună cu numele și imaginea mea, doresc să îmi exprim punctul meu de vedere aici (momentan această fiind singură varianta):

1.  NU AM FOST DESEMNAT AVOCAT DIN OFICIU  pentru a se discuta arestarea preventivă a d-lui Ghiță Sebastian.

În dosarul nr 1398/105/2017, Dna – ul a solicitat arestarea lui Sebastian Ghiță  la Tribunalul Prahova, iar Tribunalul Prahova (după ce a pus concluzii Avocatul Ales al d-lui Ghiță) prin Hotărârea 98 a admis propunerea și a dispus Arestarea lui Sebastian Ghiță și s-a emis astfel mandatul de arestare nr 88.

Sebastian Ghiță prin avocatul dumnealui ALES a Contestat această hotărâre și astfel Curtea de Apel Ploiești, în data de 03.04.2017, în prezența avocatului ALES AL D-LUI GHIȚĂ ȘI DUPĂ CE ACESTA A PUS CONCLUZII,  a respins contestația privind arestarea d-lui GHIȚĂ rămânând DEFINITIVĂ HOTĂRÂREA PRIVIND ARESTAREA sa.

Deoarece au fost emise două mandate de arestare ptr același dosar penal, DNA UL FORMULEAZĂ O Contestație LA Executare în baza art 598 alin. 1 LIT C cod proc penală (deoarece există o imposibilitate de punere în executare a 2 mandate de executare privind același inculpat pentru aceleași fapte în același dosar) și conform legii se judecă de instanța care a dispus în cauza.

În acest moment, deoarece avocatul ALES NU S-A PREZENTAT  Curtea de Apel a solicitat BAROULUI PRAHOVA  ca acesta să dispună un avocat din oficiu pentru a-l apara pe Dl Ghiță.

Astfel Baroul  Prahova prin serviciul de asistență judiciară m-a desemnat pe mine în calitate de apărător din oficiu.

În acest moment și anume la data de 14.04.2017, eu, în calitate de apărător desemnat din oficiu, aveam 2 variante privind cererea DNA- lui.

Să fiu de acord cu ea iar Dl Ghiță să aibă doar un mandat de arestare sau să NU fiu de acord cu cererea procurorului și atunci dl Ghiță ar fi avut 2 mandate de arestare ptr același dosar penal, respectiv mandatul 88 al Tribunalului Prahova și mandatul 1 al Curții de Apel Ploiești.

2. HOTĂRÂREA PRIVIND ARESTAREA d-lui GHIȚĂ era DEFINITIVĂ  la data de 03.04.2017.

3. Nu l-am cunoscut niciodată pe Dl procuror ONEA și nu am avut niciodată la  DNA vreun dosar penal în care eu să am vreo calitate sau să fi asistat sau reprezentat în vreun dosar penal instrumentat de DNA VREUN SUSPECT SAU INCULPAT sau ALTE PĂRȚI.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță s-a dezlănțuit sâmbătă seară la România Tv, aducând acuzații explozive la adresa avocatului Enache Antonio Pârău. Acuzațiile vin în contextul mandatului de arestare emis de Curtea de Apel Ploiești în 2017.

„Ceea ce mi s-a întâmplat mie este ceva ce prezint de câteva zile multor oameni și aproape nu le vine să creadă.

Practic, cu toate că se știa cum se fiu citat, se știa care sunt apărătorii mei aleși, erau depuse delegații (…) în fața aceluiași judecător Casandrescu și în fața aceleași grefiere, după 10 zile cumva, dându-și seama de greșelile făcute în cadrul acestor proceduri, judecătorul se hotărește să facă o camera preliminară sau o camera de consiliu și în acea cameră de consiliu, la fel cu 7 zile înainte, nu mai citează avocații mei sau pe mine.

Hotărăște să emită un nou mandat, convocând un avocat din oficiu. Eu nu-l cunosc pe acest domn avocat, dar nu știu dacă acest domn avocat nu e parte a acestui grup infrațional organizat al lui Onea și al lui Negulescu.

Acel avocat putea să-mi apere interesele, putea să spună mă abțin sau nu știu despre ce este vorba. (…) Niciun avocat nu poate vorbi în numele cuiva pe care îl reprezintă și în mod ilegal, în mod ciudat, aproape cred că aranjat, acel avocat să spună sunt de acord cu procurorul și cu arestarea. (…)

Numai pe timpul lui Ceaușescu se întâmpla astfel de ilegalități, de încălcări de drepturi. Nu știu cum pot să comentez când văd că persoana care trebuia să mă reprezinte, acest domn Pârău, a pus concluzii în numele meu, spunând că e de acord cu eu am fost arestat”, a spus Sebastian Ghiță la România Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here