Avocatul Poporului s-a sesizat după ce Ziarul Incomod a scris despre cazul femeii care a născut 17 copii și a ajuns să fie terorizată, ea și cei șapte copii încă minori, de fostul soț alcoolic. În urma anchetei desfășurate, Avocatul Poporului a dispus măsuri urgente în sprijinul mamei și al copiilor săi.

Familia cu 17 copii a fost prezentă la emisiunile cu profil social ale unor televiziuni centrale, în urmă cu mai mulți ani.

Faptul că femeia, care acum are în îngrijire șapte copii minori și este divorțată, a ajuns să fie terorizată de fostul soț a fost relatat în exclusivitate de Ziarul Incomod, pe 23 februarie 2021.

Reporterii Incomod au prezentat cazul femeii care, deși divorțată, nu a avut de ales decât să rămână în aceeași casă cu soțul alcoolic și agresiv, care face scandal zilnic, le oprește alimentarea cu energie electrică propriilor copii în plină iarnă și le sparge tabletele primite de la școală pentru învățământul online.

CITEȘTE AICI povestea femeii din Breaza cu 17 copii: O femeie cu 17 copii, dintre care 7 minori, obligată să stea în casă cu fostul soț. Bărbatul alcoolic o amenință cu moartea. ÎNREGISTRARE AUDIO

Cazul relatat de Incomod a fost preluat de presa centrală, iar Avocatul Poporului s-a sesizat.

Avocatul Poporului a făcut cercetări, după cum se poate observa în dosarul întocmit. Ancheta a fost finalizată cu dispunerea unor măsuri urgente pentru protejarea mamei și a celor șapte copii minori pe care îi are în îngrijire.

Astfel, Avocatul Poporului i-a impus Primăriei Breaza următoarele: 

*Definitivarea lucrărilor de reparații la locuința socială pe care Primria i-a atribuit-o femeii încă din 2019, dar care se afla într-o stare deplorabilă și era debranșată de la utilități.

*Actualizarea planului de servicii întocmit pentru familie în 2019 conform situației actuale și nevoilor actuale

*Anchetă socială pentru fiecare minor în parte

*Monitorizarea situației familiei și luarea imediată a măsurilor ce se vor impune, în interesul superior al copiilor și pentru asigurarea protecției lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here