rezultate bacalaureat 2013 298a183639

În weekend s-a încheiat sesiunea specială a Bacalaureatului 2017, găzduită la Ploiești în perioada 27 mai – 10 iunie. Candidații au aflat rezultatele finale, după contestații, în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit datelor centralizate la finalul sesiunii dedicate olimpicilor, sportivilor din loturile pentru concursuri naționale și celor care vor da admiterea la facultăți din străinătate, la aceasta s-au înscris 196 de candidaţi, din toată țara, și s-au prezentat 195 de absolvenți.

Doi dintre ai au obținut medie maximă, după ce au luat 10 pe linie la probele scrise. Este vorba despre Sorina Banu, de la Colegiul Național “B. P. Hasdeu” din Buzău,  și Alexandru Pascadi, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București.

Candidații prahoveni, doi, la număr, au obținut rezultate bune la sesiunea specială. Costin Răzvan Tudor, de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești, a fost la un pas să egaleze performanța colegilor săi din Buzău și București. EL a obținut 10 la Informatică și Matematică, dar numai 8,80 la Lb. română, așa că a încheiat examenul cu media 9,60.

Și Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești a fost reprezentat la Bac-ul olimpicilor de Anisa Elena Șerban, care  a promovat cu media 8.48.

Chiar dacă a fost vorba despre o sesiune dedicată elitelor, la discipline teoretice sau în sport, nu toți cei aproape 200 de candidați au motive de bucurie, după încheierea examenului. 43 dintre ei au fost declarați respinși, astfel că, la sesiunea specială a Bac-ului 2017, rata promovabilității a fost de 78%.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here