rezultate bacalaureat 52597000
Rezultatele la Bacalaureat 2019 au fost afișate pe edu.ro . Ulterior, rezultatele vor fi afișate pe liste, pe avizierele liceelor.

Depunerea contestațiilor se va face tot luni (astăzi), 8 iulie, între orele 12:00- 16:00.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. Pentru sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019, s-au înscris peste 136.000 de candidaţi, cei mai mulți fiind din promoția 2019.

Cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat 2019 a fost înregistrat în sectorul 4 al Bucureștiului, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenți la BAC, a anunțat Ecaterina Andronescu, relatează edupedu.ro.

Ministrul Educației a declarat că, pe județe, topul este următorul: Cluj, Iași, Bacău și Sibiu. „Clujul are aproape 81% rata de promovare a Bacalaureatului, Iași – 76%, Bacău – 75%, Sibiu – 74”.

VEZI AICI REZULTATELE PENTRU JUDEȚUL PRAHOVA 

Proceduira de contestare a notelor

Absolvenții de liceu care consideră că lucrările lor de la Bacalaureat 2019 ar fi meritat note mai mari pot depune contestații în ziua în care se afișează rezultatele (astăzi), între orele 12.00 – 16.00.

Cererile se vor înregistra la centrul de examen, de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Urmează ca lucrările să fie corectate din nou, în termenul stabilit de Ministerul Educației. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here