Administratorul unei ferme de animale din Bălțești anunța duminică dimineață autoritățile despre faptul că un cioban de la stâna sa a fost înjunghiat mortal de către alt cioban. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 00.38, ulterior polițiștii ajungând la fața locului pentru a face verificări.

Se pare că totul a pornit de la o cerată între cei doi ciobani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces. Concret, unuia dintre ciobani îi lipsea telefonul mobil, acuzându-l pe celălalt că i l-a furat. De aici nu a mai durat mult până când unul dintre ei a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe colegul său de muncă de două ori în zona toracelui.

După ce a comis crima, ciobanul în vârstă de 35 de ani a părăsit locul faptei, fiind depistat în scurt timp de polițiști tot pe raza comunei Bălțești. Atât agresorul, cât și victima în vârstă de 43 au domiciliul în comuna Ariceștii Zeletin.

Ciobanul care și-a omorât cu cruzime colegul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, ieri fiind prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis cererea, ucigașul primind un mandat de arestare pentru 30 de zile.

La sfârșitul anului trecut, în luna noiembrie, un alt cioban din Urlați, supranumit de presă ”ciobanul cu măciucă din corn” a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare, după 10 ani de la săvârșirea unui omor. Ion Drăghiciu a fost acuzat de procurori că a omorât un alt cioban doar pentru că acesta își cerea simbria, iar pe altul l-a băgat în spital după ce l-a bătut în mod repetat cu o măciucă din lemn de corn (lemn de esență foarte tare) pentru că nu și-a îndeplinit așa cum trebuie îndatoririle de serviciu.

Mai multe detalii AICI.

Un alt cioban din Prahova, de data aceasta din Tomșani, a fost acuzat în martie 2015 că a violat o tânără. Ion Costache a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și 10.000 lei daune morale, bani pentru victima. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, a fost violată în seara zilei de 13 octombrie 2014 pe un câmp aflat pe raza localității Tomșani.

Citește cazul integral AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here