Un bărbat a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de comiterea, sub influența alcoolului, a două crime. Două femei vârstnice au fost ucise, una dintre ele fiind violată.

Potrivit rechizitoriului întocmit în dosar, pe data de 8 septembrie 2008, Ionuț Artur Strungaru a consumat băuturi alcoolice la un bâlci organizat în municipiul Călărași. În cursul serii, s-a întors în localitatea de domiciliu, situată în județul Călărași, unde a continuat să consume băuturi alcoolice. În timpul nopții, a luat decizia să intre în locuința uneia dintre victime, P.N. (în vârstă de 82 de ani), consăteană de-a lui, știind că aceasta locuiește singură. Bărbatul a escaladat gardul de la stradă și apoi a pătruns în casă, forțând una din ușile cu umărul și piciorul și trăgând, totodată, de clanță. În contextul acțiunii de forțare a ușii, clanța din exterior s-a rupt, fiind găsită a doua zi în curte.

Bărbatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. Ajuns la aceasta, a trezit-o, lovind-o cu pumnii în față, silind-o să-i spună unde ține banii. Neprimind un răspuns satisfăcător, inculpatul a continuat să o lovească pe femeie în zona feței și a coastelor. Pentru a-i atenua țipetele, acesta i-a pus perna peste față, iar la un moment dat i-a aplicat un căluș improvizat, scop în care a folosit furoul acesteia.

Inculpatul a dezbrăcat victima de lenjeria intimă și a violat-o. După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaște, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a murit, după care a lăsat cadavrul ascuns parțial sub pat. Ulterior, agresorul s-a spălat de sânge la o fântână din apropierea locuinței sale, după care s-a culcat, iar a doua zi a ars hainele purtate la comiterea faptei, în curtea casei.

Potrivit Raportului de expertiză medico-legală întocmit în cauză, moartea femeii a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de piramidă nazală.

În seara de 8 mai 2009, Strungaru a mers la un bar din localitatea de domiciliu  pentru a vedea un meci de fotbal, care a început la ora 21.00. A consumat alcool, iar cu câteva minute înainte de pauză s-a deplasat la locuința celei de a doua victimă – M.N. (în vârstă de 71 de ani), despre care știa că locuiește singură.

A pătruns în casă prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, a ajuns în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit și a început să țipe, bărbatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la fața locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc banii. Întrucât victima i-a spus în mod repetat că nu are bani, inculpatul a continuat să o lovească în zona capului, cu săpăliga și cu un ciocan găsit în cameră. Apoi a adunat covoarele existente în două camere și le-a așezat deasupra femeii, după care le-a dat foc. A luat telefonul mobil al femeii, iar pe traseul de ieșire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul și a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii.

Ulterior, s-a întors la barul de unde plecase și a mai comandat băuturi alcoolice. A doua zi, a aruncat hainele pe care le-a purtat cu ocazia comiterii faptei, iar telefonul mobil furat l-a aruncat în WC-ul săpat în curtea unei familii din aceeași localitate.

Strungaru a mai fost condamnat de Tribunalul Călăraşi, în august 2010, la 20 de ani de închisoare pentru că a violat şi ucis o femeie de 81 de ani, din localitatea Grădiştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here