Un bărbat de 38 de ani a dispărut în urmă cu 24 de ore în timp ce mergea spre Vf. Molodveanu din Munții Făgăraș, pe creasta principală. Bărbatul este căutat sâmbătp cu un elicopter al SMURD Mureș. Totodată, din echipele de căutare fac parte salvatori ISU, salvamontiști și jandarmi montani din Brașov, transmite Agerpres.

Elicopterul SMURD Mureş se deplasează spre refugiul Fereastra Mică – Refugiul Viştei, unde va survola zona pentru a căuta bărbatul, care făcea parte dintr-un grup de opt persoane, a transmis ISU Brașov.

„Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov a fost alertat prin apel la 112 despre dispariţia unui bărbat pe creasta principală a Făgăraşului, între Vf. Gălăşescu Mare şi Hârtopul Ursului. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care se îndrepta ieri (vineri – n.r.) spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă şi s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu şi astăzi (sâmbătă – n.r.), când au coborât în zona de cazare, au sesizat că acesta nu s-a mai întors şi au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima dată în jurul orei 16,00, vineri, şi este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde şi şapcă albastră”, a informat Salvamont Braşov.

Reprezentanţii Salvamont au precizat că au fost alertaţi şi salvamontiştii din judeţul Argeş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here