Un bărbat de 47 de ani din Filipeștii de Pădure a fost prins fără permis, în localitatea Dițești, în aceeași comună. Cum polițiștii aveau și informații că aceasta se ocupa cu furturi de combustibil, au organizat și o percheziție la domiciliul acestuia. 

Bărbatul a fost prins la volan fără permis joi, în jurul orei 14.00. Individul nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fost urmărit până când n-a mai putut să meargă din cauza unei defecțiuni tehnice.

La percheziții, polițiștii, care aveau informații că omul se ocupă și cu furt de combustibil, au găsit mai multe butoaie cu motorină.

“La data de 28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Șecției de Poliție Rurală Florești au reținut un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Filipieștii de Pădure, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și furt calificat.

În fapt, ieri, 28 iulie a.c., în jurul orei 14:00, în baza unor informații, pe raza satului Dițești au fost efectuate activități specifice polițienești, ocazie cu care, polițiștii au observat circulând cu autoturismul pe dumurile publice, un bărbat despre care existau indicii că nu ar deține permis de conducere.

Totodată, existau indicii potrivit cărora, cu puțin timp în urmă, băbatul ar fi sustras de pe raza comunei Filipeșttii de Pădure mai multe recipiente cu produse petroliere, pe care ulterior le-ar fi transportat la domiciliu.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, somând în repetate rânduri conducătorul autoturismului să se oprească, acesta oprindu-se ulterior din cauza unei defecțiuni tehnice a autoturismului.

Cu ocazia verificării documentelor personale si ale autoturismului, a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulerior, în vederea administrării probatoriului, tot ieri a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la domiciliul bărbatului, la locație fiind identificate 4 recipiente a câte 60 de litri fiecare, pline cu produse petroliere, precum și alte 16 recipiente care prezentau urme ale aceluiaș produs, dar și mai multe mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Florești în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui  autovehicul fără permis de conducere și furt calificat”, a transmis IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here