Un bărbat de 44 de ani din Ploiești a fost încătușat de polițiști miercuri, 27 iunie, după ce a fost observat în trafic de oamenii legii la volanul unei mașini, deși are suspendat dreptul de a conduce. Polițiștii i-au dat semnal să oprească mașina, dar acesta nu s-a conformat, iar oamenii legii au plecat în urmărirea lui. Polițiștii au reușit să-l oprească, dar cum bărbatul a devenit recalcitrant l-au încătușat pentru a-l putea duce la secție. Bărbatul emana halenă alcoolică, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cum în trecut mai fusese condamnat pentru infracțiuni la regimul rutier, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore iar joi, 28 iunie, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis să-l plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile.

“Ieri, în jurul orei 13.00, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești a observat în trafic un autovehicul condus de un ploieștean despre care se cunoștea că are suspendat acest drept.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, aceștia au plecat în urmărirea lui, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Bărbatul a fost interceptat și, întrucât a devenit recalcitrant, polițiștii au fost nevoiți să îl imobilizeze și să îl încătușeze pentru a-l transporta la sediul poliției. Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și deplasarea la Spitalul Județean de Urgențe Ploiești în vederea recoltării de probe biologice, acesta refuzând.

Întrucât persoana în cauză s-a manifestat recalcitrant, a fost sancționat contravențional cu amendă.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care are suspendat acest drept și refuz prelevare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Suspectul a fost cercetat și condamnat anterior pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de sesizare a instanței în vederea luării măsurii arestului preventiv.

Persoana în cauză a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.”, se arată într-un comunicat emis de IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here