fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Bărbat lăsat liber după ce a infectat cu HIV mai multe tinere, în mod intenționat

Citește Și

- Reclamă -

Un bărbat din Arad, infectat cu HIV, este acuzat că a transmis intenţionat virusul la cel puţin două tinere. Printre ele, şi o minoră.

Revoltător este faptul că individul cercetat pentru infracţiuni contra sănătăţii publice este liber şi chiar se laudă cu alte cuceriri pe reţelele de socializare.

- Reclamă -

Nimeni nu l-a monitorizat, iar numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

„Am simţit că pică tot cerul peste mine şi. nu am mai putut, am zis că aici s-a terminat toată viaţa mea”. Este declaraţia tulburătoare a uneia dintre victimele bărbatului de 30 de ani bolnav de SIDA. Tânăra avea doar 17 ani când a început relaţia cu el. Bărbatul, seropozitiv încă de la naştere, i-a ascuns minorei faptul că este bolnav. Victima a aflat abia după doi ani că a fost infectată. Chiar fosta soţie a individului i-a recomandat să-şi facă analizele.

Ambele victime au depus plângere la Poliţie în speranţa că alte fete nu vor trăi coşmarul lor. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru pentru atentat la sănătatea publică, prin transmiterea conştientă a bolii. Dar individul a fost lăsat liber. Nimeni nu l-a mai monitorizat. Iar el a început alte relaţii chiar şi cu minore de 16 ani, cu care se afişa pe stradă şi pe reţelele de socializare, acuză fostele partenere.

- Reclamă -

Deşi ancheta a început cu un an în urmă, abia de câteva zile poliţiştii au extins cercetările şi verifică dacă individul a mai avut relaţii sexuale şi cu alte tinere în această perioadă, potrivit unor surse. Pericolul este uriaş pentru că persoanele infectate pot transmite virusul uşor. Pot contamina chiar şi ustensilele folosite la saloanele de manichiură sau la cabinetele stomatologice.

Bolnavii de HIV sunt trecuţi în evidenţa Spitalelor de Boli Infecţioase de care aparţin. Astfel de persoane iau o indemnizaţie lunară între 1400 şi 3.000 de lei, în funcţie de gravitatea bolii. Fosta iubită a bărbatului îl acuză că îşi ascunde boala.

În România, peste 700 de oameni se îmbolnăvesc de SIDA anual. Bolnavii sunt protejaţi de legea confidenţialităţii. Asta înseamnă că doar ei au obligatia să îşi anunţe partenerii sau persoanele cu care intră în contact că au această boală. Procurorii care au instrumentat dosarul nu au dorit să ofere un punct de vedere.

Sursa: antena3.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...