Foto cu caracter ilustrativ

Poliția Locală a Municipiului București anunță că, ieri seară, în zona Patriarhiei Române, a fost depistat un bărbat care avea asupra sa peste 30 de “sfinți și mucenici” pe post de ”moaște”, pe care le purta, conform declarației pe care a dat-o inspectorilor, pentru “simpla închinăciune”.

“Peste 30 de “sfinți și mucenici” – pe post de ”moaște” – au fost găsiți în șapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac. Acesta plimba raclele prin centrul Capitalei și, conform propriei declarații, le purta pentru “simpla închinăciune”, transmite Poliția Locală a Capitalei printr-un comunicat de presă.

Polițiștii au depistat, ieri seară, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect, devenind recalcitrante atunci când li s-a cerut să se legitimeze.

“Bărbatul în vârstă de 38 de ani a încercat, iritat, să ferească de privirile agenților locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înșire: o cutie cu “10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaște afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu știe nimic. Singura sa explicație vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr. În total, bărbatul avea asupra sa șapte racle în care se aflau, conform declarației sale, resturi și părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinți”, mai precizează Poliția Locală.

Bărbatul s-ar fi încurcat ulterior în declarații, prezentând mai multe explicații: că le-a primit de la un preot din Aiud, că sunt luate de la Muntele Athos sau că i-au fost oferite de o pustnică din Munții Rarăului, potrivit mediafax.ro

“Bărbatul a susținut că acestea sunt folosite pentru simpla și rapida propriei închinăciuni. Fără a avea scop comercial – de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriași să se închine la cei 30 de “sfinți” – resturile de oase mumificate reprezentau, un fel de colecție de moaște”, mai spun polițiștii locali.

Verificările în acest caz vor fi făcute de Poliția Română.

Sursa: www.reporterntv.ro

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here