pol mita

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 28.09.2018,  a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui F.L., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Din cercetări a rezultat faptul că F.L., a oferit unui ofițer de poliție din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Aeroport Internațional Cluj-Napoca suma de 30 de euro, pentru a nu fi sancționat și a i se permite îmbarcarea într-o cursă aeriană cu obiecte interzise la deținere. Imediat, ofițerul de poliție acesta a sesizat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Cluj.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie.

Sursa: comunicat DGA

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here