Un bărbat urmărit internațional pentru crime de război a fost prins de polițiștii din Constanța. Acesta are 57 de ani iar pe numele său exista un mandat de urmărire internațional, emis de autoritățile din Bosnia.

Miercuri dimineață, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanța, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au depistat un bărbat, de 57 de ani. Pe numele căruia există o cerere de urmărire internațională, emisă de autorităţile bosniace.

Bărbatul în cauză, cu dublă cetățenie, suedeză și bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracțiunii de crimă de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei, arată IPJ Constanța.

Individul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Constanța, urmând ca la data de 30 mai a.c., să fie prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here