Bărbatul care a fost împușcat de polițiști marți seară, 5 februarie, făcea parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuințe! Potrivit Poliției Ilfov, mașina în care se afla bărbatul a fost oprită în cadrul unei acțiuni de prindere în flagrant delict, iar miercuri dimineață, 6 februarie, polițiștii din Ilfov au efectuat șapte percheziții la domiciliile unor persoane suspecte în dosar și la două case de amanet.

“În aceasta dimineață, au avut loc șapte percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite de furt din locuințe, precum și la două case de amanet. La sediul poliției au fost aduse patru persoane, pentru audieri.

Acțiunea vine în continuarea unei activități de prindere în flagrant-delict, desfășurată ieri seară, după ce trei persoane au spart o locuință, din comuna Snagov.

La data de 5 februarie, în jurul orei 20.00, polițiștii din Ilfov au desfășurat o activitate de prindere în flagrant-delict a membrilor unei grupări specializată în furturi din locuință și din societăți comerciale, care ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o locuință, din comuna Snagov.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au efectuat semnale regulamentare pentru oprirea unui autoturism în trafic, pe raza localității Căciulați, din județul Ilfov, condus de persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt.

Ocupanții mașinii nu s-au conformat și, la scurt timp, autoturismul în cauză a fost abandonat iar, din interior, trei persoane au fugit pe un câmp din apropierea satului Dimieni.

După efectuarea somațiilor legale, polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și, ulterior, în plan orizontal, fiind ranită una dintre cele trei persoane, în zona piciorului.

Bărbatul, de 21 de ani, din Buftea, a fost transportat de urgență la o unitate spitalicească.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au pus în executare 7 mandate de percheziție, în această dimineață, atât la adresele unde locuiesc persoanele bănuite, dar și la 2 case de amanet din municipiul București, unde aceștia obișnuiau să valorifice bunurile provenite din săvârșirea de infracțiuni.

La sediul poliției Ilfov au fost aduși, pentru audieri, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 30 de ani.

Gruparea se afla în atenția polițiștilor din luna decembrie a anului 2018, membrii acesteia fiind bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, în județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu precum și în municipiul București.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.”, se arată într-un comunicat transmis de IJP Ilfov.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here