Direcția Juridică își bate joc în continuare de ședințele de consiliu local! S-a întâmplat și astăzi, când s-a discutat despre proiectul referitor la majorarea tarifului practic de operatorul de salubritate. Potrivit legislației în vigoare, cum majorarea nu depășește 10% din prețul stabilit inițial, nu era necesar votul Consiliului Local pentru o astfel de decizie. Dar cum în Ploiești există antecedente cu privire la plăți blocate de Direcția Juridică sau de Direcția Economică, membrii consiliului local au cerut garanții de la Juridic că nu vor bloca plățile în lipsa unui vot în consiliul local. Directorul Adrian Androne a declarat în ședință că votul nu este necesar, apoi s-a luat o pauză în care acesta urma să vină cu un raport de specialitate scris în care să semneze pentru același lucru.

După minute bune de pauză, Direcția Juridică a revenit la ședință, dar cu un raport de specialitate în care scria altceva. În loc să scrie clar dacă este necesar sau nu votul consiliului local, Adrian Androne s-a rezumat la a copia paragraful din lege care spune că primarul are competența legală de a negocia majorarea prețului. Acest lucru a stârnit mai întâi amuzamentul celor din sală, dar a fost un “râs amar” după cum a subliniat consilierul George Botez care l-a criticat pe șeful de la Juridic, iar Androne a zis sec că revine, încă o dată, cu raportul în 30 de minute.

George Botez s-a înfuriat și l-a criticat dur pe șeful de la Juridic, spunând că acțiunile lui Androne ori sunt bătaie de joc, ori acesta este depășit de situație.

Vezi mai jos video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here