UPU PLOIESTI SALVARE

Vineri, 11 august 2017, o ploieșteancă a postat pe Facebook un mesaj prin care își manifesta nemulțumirea cu privire la situația în care se află la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

“Mori cu zile dacă nu dai șpagă la pază!!! Așa se practică, o mare frumusețe!!”

Reporterii ziarului Incomod au contactat femeia pentru a afla ce se întâmplă și ploieșteanca a povestit că se află cu mama ei la urgențe de la ora 23 și că deși a fost transportată cu salvarea a fost lăsată să aștepte. În urma discuției, în jurul orei 1:50, un reporter s-a deplasat la fața locului pentru a vedea ce se întâmplă. Acolo, pacienta se afla în parcarea spitalului, în mașina fiicei sale, întrucât spunea că este prea cald în spital și nu poate respira. Femeia ne-a spus că în ambulanță nu a primit niciun tratament, ci doar a fost adusă la spital, unde a fost lăsată pe un scaun. Oamenii de acolo ne-au povestit că în timp ce așteptau au văzut venind alți pacienți care nu păreau în stare mai gravă dar, sunau diverse cunoștințe din spital și erau tratați pe loc, fără a mai fi nevoie să stea la rând. Mai mult decât atât, femeia și cei doi copii ai săi au povestit că au văzut chiar momentul în care unul din angajații spitalului ar fi primit o sumă de bani de la un pacient pentru a fi „băgat în față”.

Reporterul Incomod aflat la fața locului a întrebat personalul de la recepția Unității de Primiri Urgențe cât mai are de așteptat femeia care fusese adusă la ora 23.00 cu ambulanța, în condițiile în care era deja ora 02.20. Angajata de la recepție a spus că doar ce intrase în tură și că nu știa că pacienta încă își așteaptă rândul, apoi a motivat că sunt oameni care așteaptă încă dinainte, de la ora 22.00. Reporterul nostru i-a spus angajatei de la UPU și ce a povestit pacienta, că au fost oameni care au intrat înaintea sa la investigații în schimbul unor „atenții”. Cu greu, persoana respectivă a chemat pacienta și i-a luat tensiunea, care era foarte ridicată. De abia după această minimă verificare au decis să o ducă într-un salon pentru a-i face o analiză EKG. De asemenea, în timpul investigațiilor, femeia spune că i-a fost recoltat și sânge pentru analize.

La ora 03.40 pacienta a ieșit din spital cu o fișă pe care nu se înțelegea ce scrie. Reporterul Incomod a rugat un angajat de la triaj să-i explice ce scrie pe fișă, întrucât pacienta nu știa de ce anume suferea. Dar nici angajata de acolo nu a putut descifra scrisul, a bombănit doar „d***u știe ce a scris aici”.

A doua zi, fiica femeii a luat legătura din nou cu redacția Incomod și a povestit că la aproximativ două ore după ce au ajuns acasă, mama sa a început să se simtă rău din nou și a fost la un pas să solicite salvarea și că medicamentul prescris de medicul de la Spitalul Județean de Urgență era, de fapt, o vitamină.

“Am plecat de la spital la farmacie să luăm medicamentele prescrise și am constatat că sunt vitamine. Consider că fișa întocmită la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost făcută în grabă, să scape mai repede de noi’, a declarat ploieșteanca.

Aceasta nu este prima dată când oamenii se plâng de modul în care sunt tratați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Din păcate, astfel de incidente au loc frecvent și în ciuda mediatizării repetate a neregulilor din unitatea spitalicească, lucrurile nu par să se îndrepte. Ziarul Incomod solicită public un punct de vedere din partea conducerii spitalului cu privire la cazul prezentat mai sus.

4 COMENTARII

  1. Dragi prieteni…

    m-am operat la genunchi acum 2 ani la Spitalul Judetean de la Ploiesti…mi-am rupt toate ligamentele la genunchiul stang…am alunecat pe pipi in toaleta…wc ul fara capac shi fara hartie igienica…au oprit operatia sa scoata o musca din sala de operatie…asistenta care imi aducea plosca nu se mishca fara 100 de mii lei vechi…operatzia m-a costat 60 de milioane pe care le-am platit la CAS pentru ca nu am avut asigurare medicala…am vazut oameni taiatzi pe burta..plini de sange…dushi direct la morga din spatele spitalului…etc…homeless la care ii sangera piciorul shi statea pe banca din fatza spitalului…etc…
    Au venit un grup de tzigani shi au inceput sa strige Ioane…de ce ai murit Ioane ?!…de am fugit totzi de acolo…shi multe alte intamplari hazlii..prietenul meu m-a impins in scaunul cu rotile…pe rampa…eu am venit cu cracii in sus pe spate…shi el a cazut in cap…peste mine…ca la circ…

    Constantin (Chris) Ghigeanu
    Guelph, Ontario

  2. Medicii care au studiat in Romania si-au platit examenele, majoritatea sunt niste incompetenti, la ecografie mi-au spus ca sunt insarcinata, asta in conditiile in care nu facusem sex de vreo 1 an. Era de fapt o colica renala. Habar nu au pe ce lume traiesc la Sp Judetean Ploiesti, nici nu te privesc in ochi, sunt plictisiti, stresati si parca plini de ura. Taticule si mamico, daca nu iti convine meseria pe care ti-ai ales-o si esti sictirit de oameni, du-te tata si fa ce-ti place, nu te obliga nimeni sa stai si sa consulti, sa scrii retete. Ai luat examenele pe spaga, ai facut medicina de gura mamei, a tatalui, dar inca iti poti schimba viata. Fa ce-ti place, in Occident, medicii sunt relaxati, zambitori, dau mana cu tine si iti explica pe indelete ce ai si ce trebuie sa faci. Pacientul in Romania e umil, sta cu capul in jos si il considera pe nenea doctor, o somitate. Iar medicul il trateaza ca pe un cersetor . Suntem toti muritori, asa cum eu ajung la morga macelarit si cu organele scoase, asa ajungi si tu obiect de studiu. Si s-ar putea ca reteaua mea neuronala sa fie mai densa decat a ta. Cu toate ca nu sunt medic, sunt o biata infirmiera. Dar care respecta oamenii suferinzi. Indiferent de ce statut au…poate ma trag putin inapoi la culoare. Sa recunoastem. Miros prea urat si se comporta ca niste animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here