fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Bătaie în arest mușamalizată de poliție – dezvăluirile unui fost deținut

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

pietraru arest - Ziarul INCOMODÎn urmă cu ceva timp, presa locală vorbea despre o bătaie care a avut loc în arestul de la Câmpina. S-a zvonit la vremea respectivă că ar fi vorba de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. În realitate, era vorba despre alte două persoane îndelung mediatizate –Ionuț Pietraru (foto) și Alexandru Lefter, fostul șef al ITRSV Focșani, trimis în judecată de DNA. Încercările poliției de a mușamaliza cazul au dus la confuzia opiniei publice și la faptul că de abia acum adevărul iese la iveală.

Un fost deținut al arestului de la Câmpina, în prezent aflat în arest la domiciliu, martor la evenimentul din seara de 28 februarie, a declarat în exclusivitate pentru Incomod cum au stat de fapt lucrurile.

- Reclamă -

„Alexandru Lefter a fost bătut, nu Iulian Herțanu. A intrat Ionuț în cameră și a început să bată în pereți și să vorbească cu alți deținuți, iar Lefter l-a rugat să nu mai facă gălăgie că nu este la el acasă. S-au certat până când Pietraru l-a luat la bătaie. L-a lovit grav, i-a spart timpanul și  a fost necesar să fie dus într-un spital din București, pentru că niciun spital de la niciun penitenciar nu putea să facă o astfel de operație. Polițiștii s-au uitat la Pietraru cum îl bate pe Lefter, nu s-au băgat pentru că le era teamă de el. Normal era să cheme mascații, dar nu au făcut-o. În schimb, vorbeau cu el: „lasă-l, măi Ionuțe, că îl omori”, așa i-au zis, dar nu s-au băgat. Toată lumea îl știa de frică pe Pietraru și îl respecta. Când s-a auzit că e scandal, deținuții au crezut că îl bat pe Ionuț și amenințau că dacă nu îl lasă în pace dau foc la saltele. Tot timpul Pietraru a avut tratament preferențial. Noi ieșeam la duș lunea și joia, dar Pietraru se ducea când voia. Noi, deținuții, îl respectam foarte mult pe Pietraru pentru că ne lua apărarea în fața polițiștilor, avea grijă de noi. Până să vină el, noi nu știam ce avem voie să facem și ce nu. El ne-a învățat ce ar fi trebuit să ne spună polițiștii.”, a dezvăluit fostul deținut.

Mass-media s-a obișnuit cu aceste practici ale IJP Prahova de a induce opinia publică în eroare. Nu este prima dată când informații eronate apar în presă, pentru a mușamaliza adevăratele dedesubturi privind nereguli întâmplate în cadrul Inspectoratului.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img