Un bătrân din Prahova a fost amendat cu 15.000 lei de Poliție pentru că nu avea la el declarația pe proprie răspundere în timp ce încerca să își ducă acasă oile care ieșiseră din curte.

Despre acest caz a vorbit miercuri, 6 mai, senatorul Radu Oprea într-o intervenție la Antena 3. Parlamentarul prahovean a povestit că bătrânul are o pensie de 700 lei și a catalogat gestul polițistului fiind unul  abuziv. Totodată, Radu Oprea a atras atenția asupra faptului că nu este un caz izolat și că astfel de abuzuri trebuie să înceteze.

Incidentul a a avut loc în data de 10.04.2020, în comuna Gornet – Cricov.

Se pare că oile bărbatului în vârstă de 68 ani ieșiseră din curte, iar omul a plecat după ele, să le aducă acasă. Polițiștii din comună ar fi intervenit după ce bătrânul ar fi fost reclamat de un vecin care susținea că animalele pasc pe terenul lui.

 

Potrivit surselor Ziarului Incomod, se pare că ar exista mai multe sesizări ale vecilor care au susțint că bătrânul își lăsa oile să pască pe terenurile vecinilor.

Potrivit acelorași surse, polițistul care l-a amendat ar fi precizat că bărbatul ar fi fost recalcitrant și că nu avea niciun document la el. Ba mai mult, se pare că a recurs la această amendă după ce l-ar fi atenționat de mai multe ori pe bătrân legat de faptul că vecinii se plâng că oile sale pasc pe terenul lor.

”Conform dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 2/2001, persoana sancționată are posibilitatea de a formula plângere împotriva proceselor-verbale de contravenție, adresându-se judecătoriei în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția, controlul aplicării și executării sancțiunilor contravenționale fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.

De  asemenea, vă comunicăm faptul că la nivelul Poliției Române și implicit la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, nu există impusă o normă de amenzi, polițiștii fiind instruiți să trateze fiecare situație în parte în mod obiectiv, cu profesionalism”, au susținut reprezentanții IPJ Prahova

 

Acum, în această situație, sigura care poate spune dacă amenda aplicată bătrânului a fost una sau nu corectă este instanța de judecată.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here