fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Bătrână de 80 de ani, păcălită că va ajunge fotomodel: a plătit 34.000 de euro pentru a defila pe podium în Dubai și Paris

Citește Și

- Reclamă -

O bătrână de 80 de ani din București a crezut că-și va împlini visul de a ajunge fotomodel și de a defila pe podiumurile din Dubai și din Paris, astfel că a plătit 170.000 lei (aproximativ 34.000 euro) unor escroci care i-au promis că o ajută.

În timpul unei plimbări prin Piața Romană, în vara anului 2019, femeia a fost abordată pe stradă de persoane care au invitat-o într-un studio foto din apropiere.

- Reclamă -

“Doamnă, sunteți foarte fotogenică, noi facem reclame pentru produse cosmetice. Vreți să mergeți cu noi, să faceți niște fotografii?”.

Femeia a fost încântată de propunere și a mers. Inițial, nu i s-au cerut bani. Ținea legătură cu o femeie de la agenție, căreia i-a mărturisit că deține 40.000 euro. De abia apoi, bătrânei au început să i se ceară bani.

”Odată 16.000 de lei, odată 27.000 de mii, 50, pe urmă se axase pe 16.000 mii. În decembrie i-am dat 16.000 de lei și în ianuarie mi-a cerut încă 16.000 de lei și zicea că sunt contractele și hainele care ți s-au dat și cutare și eu atunci am zis: Băi, asta e escroacă, nu-i mai dă. În fotografii sunt rochii lucrate în casă. (Deci hainele din fotografii vă aparțin?) Îmi aparțin”, a mărturisit femeia pentru stiri.tvr.ro.

- Reclamă -

De abia la începutul acestui an femeia s-a hotărât să meargă la Poliția Sectorului 1, iar ofițerii Serviciului de investigare a fraudelor economice au început imediat investigația și, cu ajutorul bătrânei, au prins-o în flagrant pe femeia de la așa-zisa agenție care îi lua banii.

“Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Polițiștii au pus sechestru pe apartamentul femeii bănuite, pentru a se putea recupera prejudiciul.

„La început am zis că poate e o treabă că lumea. Zic, uite, văd Parisul. Și chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai și cu treaba asta noi tot timpul am râs”.

- Reclamă -

Din păcate, polițiștii spun că bătrâna nu este singura victimă. Aceștia fac apel la cei care cred că au fost păcăliți să meargă imediat la poliție.

În prezent, suspecta în dosar este cercetată sub control judiciar impus pentru 60 de zile.

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției:

„Marți, 01 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunii de înşelăciune.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada 2021-prezent de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 1 a rezultat presupunerea rezonabilă că o femeie ar avea preocupări de natură infracţională.

Cercetările au fost declanșate la momentul când o persoană a sesizat poliția cu privire la faptul că, pe parcursul anului 2021, femeia ar fi indus-o în eroare, determinând-o să-i plătească sume cuprinse între 15.000 lei și 50.000 lei, în schimbul promisiunii că-i va facilita încheierea unor contracte de publicitate cu firme producătoare de cosmetice, suma remisă fiind de aproximativ 170.000 de lei.

Întrucât persoana vătămată urma să-i remită o nouă sumă de bani, s-a stabilit o întâlnire cu bănuita, iar la data de 31 ianuarie a.c., femeia a fost prinsă în flagrant imediat după ce a solicitat și primit de la persoana vătămată suma de 14.900 lei, urmând ca aceasta să o sprijine în încheierea unui contract cu o firmă de cosmetice.

Bănuita a fost imobilizată și condusă la sediul subunității pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută.

În cursul zilei de ieri, 01 februarie a.c., au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în Capitală, la adresele pe care femeia le-ar fi folosit în comiterea faptelor, fiind ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înșelăciune, față de cea în cauză fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut