fbpx
luni, mai 29, 2023

Bazinul Vega ar putea fi închis din nou! Se desprind bucăți din tencuială!

Citește Și

- Advertisement -

Deși bazinul Vega a fost reabilitat anul trecut, acesta riscă să fie închis din nou, întrucât se desprind bucăți din tencuială! Mai mult decât atât, Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut o verificare asupra bazinului și a decis că acesta este încadrat în clasa II de risc seismic, motiv pentru care trebuie refăcute urgent lucrări de reparații.

„Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat toate bazele și a lăsat niște măsuri de implementare la bazinul Vega pentru reparații urgente la exterior și la tavan”, a confirmat Lucian Rădulescu, directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, pentru ziarul Incomod.

- Advertisement -

Reparațiile trebuie făcute la tavan, deși anul trecut au fost finalizate alte lucrări de reabilitare la acesta. Firma care a executat lucrările, însă, se apără spunând că problemele au apărut pentru că în urma reparațiilor nu au fost montate dezumidificatoare în bazin.

„Este la fază de proiect (n.r. închiderea bazinului), nu s-a hotărât încă nimic, discutăm, vedem ce se poate face, dar se pare că ne îndreptăm iremediabil spre închiderea lui pentru că avem ceva probleme, se desprind bucăți din tencuială. Problemele au legătură cu lucrările care s-au făcut anul trecut, noi am notificat firma care a lucrat acum un an de zile, SOF EXPERT, ei au venit cu o explicație în care se prevalează de faptul că este umezeală și lucrările n-ar fi rezistat sub nicio formă”, a declarat Cristi Nica, directorul CSM Ploiești, pentru ziarul Incomod.

Acesta spune că și dacă se va închide bazinul Vega, trebuie găsite soluții pentru mutarea secției de natație într-o altă locație.

- Advertisement -

„Nu eram eu aici, dar știu că la un moment dat secția de natație făcea antrenamentele la Pik, la una dintre piscinele lor. Secția va funcționa, trebuie, nu putem să o închidem. Nu depinde de noi, cât depinde de conducerea orașului. Din punctul meu de vedere trebuie făcut un alt bazin. Sunt demarate discuții, există și un proiect în acest sens. În scurt timp se va lua o decizie, nu se poate continua așa.”, a mai declarat Cristi Nica.

Același lucru îl spune și viceprimarul Cristian Ganea, care susține că lucrările finalizate anul trecut nu aveau cum să reziste atâta timp cât nu au fost montate dezumidificatoare.

„Bazinul a fost construit în 1968 și este într-o stare precară. Am cerut de atâtea ori să se ia dezumidificatoare, fără acestea nu poate fi aruncat aburul afară și o să băgăm bani toată viața în acea cocioabă.

Există un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui bazin de înot olimpic în spatele hipodromului, unde va fi și un teren de fotbal. Se caută surse de finanțare pentru construcția acestuia.

- Advertisement -

Cât despre situația de la Vega, vom cere părerea tuturor consilierilor locali înainte de o lua o hotărâre cu privire la închiderea și reabilitarea acestuia”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea pentru ziarul Incomod.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta