CSM Ploiești a anunțat că lucrările derulate în ultimele săptămâni la Bazinul Vega, singurul aflat în administrarea autorităților locale ploieștene, se apropie de final, iar obiectivul ar putea fi redeschis publicului în câteva zile.

“Închis pe data de 12 august, bazinul a fost supus mai multor operaţiuni care se impuneau la un moment dat, pe lângă igienizarea zonei vestiarelor şi, implicit, a duşurilor, fiind recondiţionată ţeava care asigură încălzirea apei. Lungă de circa 170 de metri, aceasta a fost sudată, dată cu grund şi vopsită, redevenind, astfel, funcţională. Bineînţeles, bazinul a fost, şi el, spălat, iar în weekend a fost umplut cu apă. Urmează câteva zile în care apa va fi încălzită, aşteptându-se să ajungă la temperatura de 28-29 de grade Celsius, dar va fi şi tratată zilnic pentru a putea dobândi parametrii impuşi de normele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova”, au anunțat, luni, reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Ploiești.

Aceștia au precizat că, probabil, Bazinul Vega va fi redeschis în a doua parte a săptămânii viitoare.

Bazinul Vega este singurul aparținând administrației locale și, în ciuda micilor intervenții efectuate periodic, acesta continuă să se degradeze, întrucât situația juridică a terenului pe care este amplasat nu permite efectuarea de investiții majore.

În aceste condiții, autoritățile locale iau în calcul construirea unui nou bazin sau, mai degrabă, a unui complex sportiv, în zona Hipodromului din Ploiești.

În ședința Consiliului Local Ploiești din 29 august, forul a adoptat o hotărâre prin care aproba indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv. Potrivit documentului, investiția s-ar ridica la 97.546.923,69 de lei, inclusiv TVA, din care peste 69.000.000 de lei ar fi suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor de construcție și montaj. La acestea se adaugă sumele care trebuie suportate pentru asigurarea utilităților, proiectare, studii de teren, obținerea avizelor și a acordurilor, consultanță și asistență tehnică, organizarea șantierului, taxe legale și cheltuieli pentru darea în exploatare.

Nu se știe, însă, când acest proiect, despre care se vorbește încă de acum doi ani, s-ar putea concretiza, având în vedere suma mare de care ar fi nevoie pentru realizarea obiectivului.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al CSM Ploiești, în perioadele de funcționare Vega este deschis nu numai sportivilor care se antrenează aici, ci şi publicului larg, de luni până vineri, în intervalele 14.00-15.00 şi 19.30-20.30, iar sâmbăta în intervalul orar 14.00-15.00. Tariful de acces este de 10 lei/persoană.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here