Anchetă la Galați, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Procurorii şi ofițeri anticorupție fac verificări în legătură cu contractele pentru mentenanţa sistemelor de alarmare.

Polițiștii de la DGA Galați au descins joi la sediul ISU din județ, iar șeful inspectoratului a asistat la o percheziție în propriul birou.

Oamenii legii au sigilat un alt birou, folosit de ISU Galați și care se află într-un spațiu din proprietatea Consiliului Județean.

Șefului ISU Galați, colonelul Ion Toma, nu i-au fost comunicate acuzații.

Parchetul Militar Iași a comunicat că, la nivelul acestei instituții, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și infracțiuni de fals.

În acest moment, în cauză nu s-a dispus efectuarea urmării penale față de vreo persoană și nu s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de niciun inculpat.

În cauză urmează să se efectueze alte acte de urmărire penală și administrarea de noi probatorii.

Surse neoficiale arată că ancheta ar fi legată de o inventariere făcută în 2018 a sistemului de înștiințare și alarmare, fiind vorba despre sistemele de alarmare de pe clădiri, fabricate în acel an.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here