fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Blestemul Poliției Prahova: scandaluri cu sex, droguri, alcool și corupție

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Prahova a fost prinsă, în ultimii doi ani, în repetate scandaluri în mijlocul cărora au fost chiar șefi din cadrul instituției. Cei responsabili cu aplicarea legii și coordonarea polițiștilor din diverse structuri au ajuns „de partea cealaltă a legii”, fiind obiectul unor cercetări penale. Vorbim de scandaluri cu sex, droguri, alcool și corupție în care au fost implicați chiar șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova.

Ziarul Incomod a analizat cele mai importante scandaluri din interiorul IJP Prahova din 2020-2021 și vă prezentăm mai jos cele mai grave nereguli care au ieșit la iveală în ceea ce privește șefi din cadrul instituției, de la comandantul Poliției Prahova, la șefi de secție sau de Birouri.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODDe departe cel mai răsunător scandal l-a vizat chiar pe fostul șef al instituției, Marian Iorga. „Zeus”, cum i se spunea când era la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, a venit la conducerea IJP Prahova pe 30 aprilie 2020. Un an și un pic mai târziu, pe 8 iulie 2021, Marian Iorga a fost plasat sub control judiciar într-un dosar penal instrumentat de DNA, fiind acuzat de luare de mită, fapte presupus comise pe vremea când conducea Poliția Călărași. Pe 15 iulie, Tribunalul București a decis definitiv că Marian Iorga rămâne sub control judiciar 60 de zile. Odată cu plasarea sub control judiciar, Marian Iorga a fost pus la dispoziția IGPR și detașat să lucreze la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina.

Reporterii ziarului Incomod au consultat ordonanța procurorului DNA, din care reiese că Marian Iorga este acuzat de procurorii anticorupție din București de o serie lungă de fapte de luare de mită.

DNA a făcut public, într-un comunicat remis presei în data de 9 iulie 2021, doar o mică parte dintre acuzațiile aduse ofițerului de poliție. În comunicat se face referire doar la ceasul de lux, în valoare de 4.350 lei, primit cu titlu de mită de la o ”persoană suspectă în cauză”. În referat însă, procurorii arată că reprezentanta societății comerciale a mărturisit în fața anchetatorilor că i-a cumpărat prin interpuși fostului șef al Poliției Călărași două mașini Skoda Superb, dar și un televizor.

- Reclamă -

În articolul de mai sus am arătat cum o importantă femeie de afaceri din România i-a oferit fostului șef al Poliției Prahova, în perioada în care conducea IJP Călărași, șpagă pentru a obține un rezultat favorabil în cazul unei plângeri.

Sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de lei, mașini scumpe, obiecte electrocasnice, centrală de apartament, televizor, excursii în străinătate, baloți de lucernă, pachete cu mâncare în valoare de mii de lei, relații  ”neprincipiale” cu angajate din Poliție, mese festive la restaurante de lux, considerate de procurori drept favoruri primite pentru avansări în posturi de conducere sau pentru protecție, totul face parte din portofoliul ofițerului care a condus din 2014 și până în prezent două inspectorate importante ale Poliției Române.

- Reclamă -

Pe lista celor despre care procurorii DNA susțin că ar fi dat bani pentru a obține funcții importante în cadrul Poliței Române se află un fost șef din cadrul Academiei de Poliție, dar și un ofițer care a condus aproape un an Serviciul de Acțiuni Speciale al IJP Prahova (mascații). Dar lista este cu mult mai lungă, cei mai mulți fiind polițiști din Călărași care au ales, potrivit ordonanței DNA, să-i dea bani lui Marian Iorga pentru un post călduț sau pentru a rămâne în funcție.

În documentul consultat de reporterii ziarului Incomod se vorbește inclusiv despre favoruri de natură sexuală din partea polițistelor pentru a putea promova în funcție cât timp Marian Iorga s-a aflat la conducerea IJP Călărași.

Citește și:

Cum se obțineau posturile de conducere pe mâna fostului șef al IJP Prahova: Șpăgi în mașini, favoruri sexuale, terenuri, vacanțe de lux, baloți de lucernă și mii de euro. EXCLUSIV

Dinainte de ancheta DNA care a dus la plasarea sub control judiciar a lui Marian Iorga, au existat tensiuni și acuzații la adresa șefului Poliției Prahova. Polițiști din cadrul mai multor structuri ale IJP Prahova, ofițeri și agenți, ajunși la limita răbdării, au contactat reporterii Incomod pentru a rupe tăcerea și a lansa acuzații grave, fără precedent la adresa unui șef al Poliției Prahova.

Se vorbea despre presiuni constante privind forțarea prevederilor legale, cercetări disciplinare finalizate cu verdict: ”nevinovat”, plecări din funcții ale unor ofițeri cu experiență, care au preferat să facă naveta la București doar să nu mai rămână în Prahova, eliberări din funcții anulate ulterior de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), numiri controversate în posturi de conducere. Detalii aici:

Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului

Tensiunile au ajuns în atenția Ministerului de Interne și a IGPR, care au dispus controale la Prahova:

Corpul de control al MAI și Direcția Control Intern a IGPR, verificări fără precedent la Poliția Prahova. Este vizat inspectorul șef, dar și alte servicii importante

cristi manea - Ziarul INCOMOD„Zeus” nu a fost singurul șef de poliție din Prahova ajuns să fie el însuși cercetat. Recent, comisarul șef Cristian Manea, șeful Poliției Ploiești, a fost acuzat că a lovit un subaltern. Ofițerul în cauză susține că șeful Poliției Ploiești l-a lovit cu piciorul în zona intimă, l-a reclamat pe Manea la Biroul Control Intern din cadrul IJP Prahova, structură care a înaintat sesizarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, care face acum cercetări în acest caz. Detalii aici!

Ofițerul susține că a fost lovit atunci când Cristi Manea l-ar fi tras la răspundere pentru că depusese o sesizare la Biroul Control Intern care îl viza pe șeful Biroului Rutier Ploiești, subcomisarul Laurențiu Drăghici.

Polițistul nu este însă singurul care a depus sesizări împotriva șefului de la Rutieră Ploiești. Mai mulți polițiști din cadrul structurii l-au reclamat pe subcomisarul Laurențiu Drăghici la Biroul Control Intern. De altfel, la începutul lunii iunie, mai mulți polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești au contactat redacția noastră și ne-au povestit câteva dintre neregulile de care îl acuză pe acesta, de la „recomandări” de a nu amenda anumite persoane „importante”, la ignorarea unor fapte de ultraj comise față de subalterni. Nu în ultimul rând, Drăghici a fost acuzat că are un comportament neadecvat față de subalterni, jignindu-i și chiar trăgându-i “pe linie moartă” atunci când au sancționat persoane apropiate acestuia. Citește detalii aici!

În urma sesizărilor depuse la Biroul Control Intern cu privire la subcomisarul Laurențiu Drăghici, Poliția Prahova a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care cercetează acum faptele de care este acuzat șeful Biroului Rutier Ploiești. Detalii aici!

 - Ziarul INCOMODȘi șeful Secției nr. 3 Poliție Ploiești, Adrian Tătaru, a ajuns în atenția opiniei publice în urmă cu două zile, după ce ziarul Incomod a aflat că acesta a mers băut la Biroul Avarii Auto să declare un accident în care fusese implicat cu o zi înainte.

Accidentul s-a petrecut în data de 12 iulie, în jurul orelor 12.00, pe strada Ștrandului din Ploiești. În accident au fost implicate două persoane: Adrian Tătaru, care se afla la volanul unui autoturism și un motociclist (ofițer de informații, potrivit unor surse) care conducea o motocicletă Harley Davidson, în valoare de 14.000 de euro, abia cumpărată.

Imediat după producerea accidentului, Tătaru a plecat de la locul evenimentului rutier și a parcat mașina în curtea unei societăți private din apropiere.

A doua zi, când a mers să declare accidentul, Adrian Tătaru avea o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și au fost dispuse măsuri interne de verificare, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele vreunei abateri disciplinare.

Nu doar șefii secțiilor din Ploiești au fost implicați în scandaluri. Vara trecută, un ofițer a fost numit adjunct al Poliției Câmpina, după ce în trecut a fost prins încercând să ”fenteze” comisia de examinare în timpul unui concurs pentru funcția de șef al Poliției Orașului Bușteni.

 - Ziarul INCOMODComisarul Ștefan Ionescu a lucrat la Poliția din Bușteni. În anul 2018 a participat la concursul pentru funcția de șef al Poliției din stațiunea montană, dar la examenul scris ar fi încercat să trișeze. A fost prins chiar în timpul concursului cu materiale de unde ar fi putut să se inspire pentru a da răspunsul corect, spun unele surse, iar lucrarea sa nu a mai fost luată în considerare și a pierdut examenul.

În 2020 comisarul Ștefan Ionescu a devenit șef al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Câmpina. În luna iunie a aceluiași an a fost numit prin dispoziție a comandantului Poliției Prahova (n.r. Marian Iorga, la acel moment) în funcția de adjunct al Poliției Câmpina.

Detalii aici:

Șef din Poliția Prahova numit pe post de conducere deși a fost prins încercând să copieze la examen

 - Ziarul INCOMODDe reamintit este și cazul fostului șef al Poliției Mizil, Marius Nicușor Rotaru, care așteaptă sentința instanței după ce a fost trimis în judecată sub acuzațiile că a protejat un clan de proxeneți din Mizil și că s-a folosit abuziv de funcție în scop sexual.

Pe 6 iunie 2021, procesul în care Rotaru este acuzat s-a terminat, iar instanța a rămas în pronunțare, următorul termen fiind fixat pentru data de 15 septembrie.

Marius Rotaru a fost reținut de DIICOT Ploiești și ulterior arestat de Tribunalul Prahova în septembrie 2016. A stat doar câteva nopți în arest, fiind plasat ulterior sub control judiciar de Curtea de Apel Ploiești. În ciuda acestei situații, Rotaru și-a încheiat cariera de polițist într-un mod decent. S-a pensionat imediat după izbucnirea scandalului și se bucură de pensia de comisar șef cu funcție de șef de poliție orășenească.

Fostul șef al poliției din Mizil a fost trimis în judecată la doi ani de la arestare, în vara anului 2018. Inițial judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins rechizitoriul procurorilor DIICOT, invocând faptul că există „neregularități“ în documentele înaintate instanței. Dosarul de trafic de minori în care este inculpat fostul șef al Poliției Mizil a fost acceptat de magistrați abia în mai 2019.

Rotaru este acuzat de către procurorii DIICOT că în perioada 2015-2016, perioadă în care se afla la comanda Poliției Mizil, n-a luat în seamă reclamațiile venite din partea unor fete minore care acuzau că erau forțate să se prostitueze de membrii unei familii din oraș.

În fața anchetatorilor Marius Rotaru nu și-a recunoscut fapta. A susținut că ar fi ajutat-o personal pe una dintre fetele traficate de grupare, și chiar a dus-o acasă cu mașina. Totuși, procurorii DIICOT acuză că Rotaru ar fi avut alte interese, și anume să profite și el de fetele minore.

Citește aici detalii despre acuzațiile aduse împotriva fostului șef al Poliției Mizil!

Nu doar șefii din Poliția Prahova fac obiectul unor scandaluri de răsunet. Un agent de la Poliția Rutieră Prahova a fost testat pozitiv cu aparatul Drugtest la consumul de cocaină, miercuri 18 august, la intrare în serviciu. Agentul urma să verifice la rândul său șoferii care circulau pe DN1, polițistul fiind angajat la Biroul Drumuri Naționale și Europene.

Potrivit unor surse, agentul a explicat că nu este consumator de droguri, dar că a luat mai multe medicamente (suplimente alimentare) pentru că se pregăteşte să susţină un examen.

Surse au explicat că în realitate testarea cu DrugTest nu este concludentă, fiind nevoie de analize medicale mult mai performante care se fac doar în laboratoare dedicate pentru a dovedi că o persoană chiar a consumat droguri.

Detalii despre acest caz aici!

Potrivit legislației în vigoare, toate persoanele menționate în acest articol beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală pronunţare a unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Minori reținuți pentru că au tâlhărit o femeie

Doi minori au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați de tâlhărie calificată și instigare la tâlhărie calificată.Cei doi minori,...
Sari la conținut