fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Blocaj la TCE! Contractul lui Cristian Iancovici expiră și nu poate fi numit un nou director

Citește Și

- Reclamă -

Contractul de mandat al lui Cristian Iancovici, prin care acesta este director general al societății Transport Călători Express S.A., expiră pe data de 11 septembrie dar, la ora actuală, nu există calea legală prin care să poată fi numit un nou director. După ce unul din membrii Consiliului de Administrație a demisionat, nu se întrunește numărul necesar de voturi pentru numirea unui nou director. Iar pentru a completa CA-ul, este necesară o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor, care de asemenea nu este momentan constituită.

Astfel, soluția ar fi numirea unui director interimar, până la clarificarea situației. Rămâne de văzut dacă interimatul va fi asigurat tot de Cristian Iancovici, care a solicitat să-i fie prelungit contractul de mandat și dacă acest lucru este legal.

- Reclamă -

„În ceea ce privește prelungirea contractului de mandat, există un blocaj la ora actuală pentru că numărul membrilor din Consiliul de Administrație este sub numărul minim prevăzut de lege, un membru din Consiliul de Administrație dându-și demisia, iar posibilitatea completării acestui Consiliu de Administrație se poate face doar cu acordul AGA, iar în momentul de față nu mai există constituită Adunarea Generală a Acționarilor, nefiind realizată prin Hotărâre de Consiliu Local această constituire. Dacă sunt bine informat, contractul domnului Iancovici expiră până la jumătatea lunii septembrie, dar nu sunt îndeplinite, în opinia mea, condițiile necesare prelungirii acestui mandat pentru că nu există forul care ar putea să facă acest lucru. Se poate, din câte știu eu, numi temporar un interimar, iar în momentul în care avem AGA, Consiliul de Administrație va selecta o societate specializată în recrutare care realizează procedurile de stabilire a unei liste de persoane în baza propunerilor venite care îndeplinesc condițiile minimale pentru un astfel de post, pe baza criteriilor pe care tot această societate le realizează, urmând ca lista respectivă să fie supusă atenției și aprobării Consiliului de Administrație.”, a explicat pentru ziarul Incomod primarul Adrian Dobre.

În paralel, Ion Mișcă, liderul sindicatului salariaților TCE, a declarat pentru ziarul Incomod că dacă îi va fi prelungit contractul de mandat lui Cristian Iancovici, salariații vor bloca transportul public în oraș.

Detalii despre ce a declarat Ion Mișcă puteți citi aici!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut