fbpx
joi, iunie 1, 2023

BNR a emis avertismente cu privire la piața criptomonedelor

Citește Și

- Advertisement -
Bitcoin a pierdut aproximativ 24 de procente în ultimele 24 de ore, ajungând marți la prețul de aproximativ 6.000 de dolari. Bitcoin a pierdut mai mult de două treimi din valoarea sa în mai puțin de două luni.

Întreaga piață a criptomonedelor a înregistrat o scădere de două cifre pe zi. Ethereum a scăzut cu aproape 25% la circa 600 dolari, după ce a atins un maxim de 1433 dolari cu mai puțin de o lună în urmă, potrivit Coinmarketcap.com. Ripple a scăzut la 0.65 dolari de la un nivel ridicat de peste 3 dolari în luna ianuarie.

Citește și: În atenția DNA! Primarul Ploieștiului susține că bugetul este prejudiciat prin lucrări fictive: ”Există lucrări făcute doar pe hârtie care nu se regăsesc în realitate”

- Advertisement -

Banca Națională a României (BNR) a emis avertismente cu privire la piața criptomonedelor, atrăgând atenția asupra riscului de pierdere a sumelor investite în astfel de monede.

 În contextul evoluției schemelor de monede virtuale, inclusiv a riscurilor asociate acestora, Banca Națională a României își întărește poziția exprimată prin comunicatul emis în martie 2015, când atrăgea atenția asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede, precizează un comunicat de presă al BNR.

BNR mai transmite:

Citește și: Ovidiu Negulescu face mișto de primarul Dobre: “Probabil a terminat Academia de Poliție”

- Advertisement -

Banca Națională a României semnalează o creștere a interesului populatiei față de monedele virtuale, în special Bitcoin, atât din perspectiva deținerii și tranzacționării acestora, cât și ca afacere. Pe fondul lipsei reglementărilor și a lipsei supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum și a diversificării acestora, s-au amplificat riscurile financiare și reputaționale la nivelul deținătorilor.

Totodată, având în vedere creșterea exponențială din ultima perioadă a prețului majorității monedelor virtuale, și a fluctuațiilor foarte mari înregistrate de acestea pe perioade foarte scurte, Banca Națională a României clasifică monedele virtuale, cum ar fi Bitcon, drept active speculative, extrem de volatile și riscante.

În scopul evitării manifestării riscului reputațional la nivelul instituțiilor de credit, Banca Națională a României, în calitatea sa de autoritate de supraveghere a acestora, descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entitățile care oferă servicii de investiții sau de tranzacționare a acestor monede.

Banca Națională a României va continua să monitorizeze evoluția schemelor de monede virtuale din perspectiva manifestării unor potențiale riscuri asupra sistemului financiar, cu mențiunea că, în prezent, datorită volumelor foarte mici, aceste scheme nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare din România.

- Advertisement -

Citește și: GALERIE FOTO. Razie a polițiștilor în Ploiești!

sursa: startupcafe.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta