Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, de altfel și președintele PSD Prahova, a vorbit joi despre măsurile pe care autoritățile județene le-au luat pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Astfel, printre altele, liderul executivului județean a anunțat faptul că a fost creată o secţie specială de terapie intensivă la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, dedicată eventualelor cazuri de infectare cu coronavirus.

Pentru că în prezent unitatea spitalicească beneficiază doar de două ventilatoare pulmonare, un număr foarte mic, în contextul în care COVID-19 generează problemele respiratorii,  preşedintele Bogdan Toader a precizat că vor exista achiziţii pentru ventilatoare noi, dar şi pentru un aparat destinat diagnosticării rapide a infecțiilor cu coronavirus.

“Am decis amenajarea, la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unei secţii ATI cu 32 de paturi, pentru coronavirus. Ea este dotată cu tot ce trebuie, dar avem doar două ventilatoare. Unul dintre ele a fost adus de la Urologie, celălalt de la o altă secţie. Nu am putut să aducem mai multe. La nivelul spitalului există doar patru astfel de ventilatoare. Este, într-adevăr, un număr mic. Vrem să aducem mai multe, achiziţia a fost dată în lucru acum”, ne-a declarant Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Totodată, Toader că a solicitat să fie detașați medici, pe o perioadă determinate, de la spitalul din Câmpina.

“Am făcut o solicitare la Câmpina, pentru cinci medici, prin detaşare, astfel încât să putem asigura o linie de gardă la această secţie de terapie intensivă. Toţi primesc un spor de 25%, care a fost solicitat şi de cei de la Boli Infecţioase. O altă măsură pe care am luat-o în acest context, anunţată zilele trecute, este să achiziţionăm un aparat pentru diagnosticarea rapidă a infecţiilor. De asemenea, printre altele, am mai decis acum şi ca Direcţia de Drumuri din cadrul instituţiei să se ocupe, la capăt de linie, de dezinfecţia tuturor microbuzelor care desfăşoară curse regulate de călători”, ne-a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader.

În ceea ce privește centrele de carantină, în Prahova există două locații în care să fie izolați cei suspectați a fi infectați cu coronavirus.
Pentru a nu genera panică, autorităţile au refuzat să precizeze unde sunt acestea. Singura informaţie oferită, neoficial, este că niciunul dintre ele nu se află în Ploieşti, acestea fiind amenajate în zone mai izolate.

Conform procedurilor, persoanele care sosesc în ţară din regiuni cu număr mare de îmbolnăviri ajung în aceste centre de carantină.
Dacă o persoană are probleme medicale, ea este dusă, automat, la secţia exterioară de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Ploieşti, unde, de asemenea, este amenajată o zonă de carantină.

Mai departe, cazurile grave, care au nevoie de terapie intensivă, sunt transferate la noua secţie specială amenajată la sediul principal al Judeţeanului.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here