Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, de altfel și liderul social-democraților prahoveni, a criticat decizia Guvernului Orban de a anula parteneriatul public-privat pentru autostrada Comarnic – Brașov.

” Consider că Guvernul României greșește cu această decizie de a anula parteneriatul public-privat pentru autostrada Comarnic – Brașov. Putea să ia ce s-a făcut bun în acest proiect și să accelereze demararea lui. Acum o ia de la capăt. Păcat deoarece rămăsese un singur ofertant, asocierea chinezo-turcă. Mai era nevoie de o proiectare și un studiu prin care să găsească varianta optimă  în ceea ce privește traseul autostrăzii. Cred că dacă ar fi continuat acest proiect, în 2024 puteam aveam autostradă”, a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Totuși există o variant propusă de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prin care să fie rezolvată problema traficului intens din zona Comarnic. Acesta a susţinut că variantele ocolitoare Comarnic – Buşteni vor fi realizate din fonduri europene, iar pe zonele Sinaia şi Azuga primarii au arătat că există rute alternative.

 

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here