Scandal mare în Prahova pentru alegerea viceprimarilor din localități și a președintelui Consiliului Județean! Partidul Național Liberal acuză PSD și ALDE că nu respectă legea, prin faptul că votul nu este secret, ci arătat unor lideri de partid, astfel încât aceștia să se asigure că se votează după “ordinele de la centru”. Liberalii au mers atât de departe cu protestul, încât aseară au refuzat să participe la ședința de învestire a noului Consiliu Județean.

Detalii aici!

Nemulțumiri sunt, însă, în mai multe localități din județ și este și cazul Mizilului, unde Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, și Grațiela Gavrilescu, copreședinte ALDE, au mers la ședința de învestire a Consiliului Local pentru a vedea cum se desfășoară votul pentru alegerea viceprimarului. Situația ne-a fost semnalată de un cititor, printr-un mesaj, care ne-a povestit cum a decurs ședința.

“Marți 21 iunie 2016 a avut loc ședința de constituire a noului consiliul local Mizil. Noii consilieri au depus jurământul. La 20 de minute distanță de începutul ședinței își fac apariția în sala Bogdan Toader și Grațiela Gavrilescu. Se întrerupe ședința, rumoare, impresionări…. Indivizii se așează strategic lângă singura cabină de vot din sală. Urmează să fie votat viceprimarul. PNL propune ca viceprimar singurul consilier PNȚ-CD ales. ALDE propune viceprimar un consilier din propria organizație de partid. Se fac biletele de vot. Consilierii intră rând pe rând în cabină și prin folosirea unui pix șterg cu o linie pe cel pe care nu îl doresc viceprimar. Vine rândul consilierilor PSD să voteze. Aproape toți la ieșirea din cabina de vot prezintă buletinul de vot deschis (în mers) celor doi pomeniți mai sus cu nume și prenume. Astfel cei doi să poată vedea cum consilierii PSD se supun dictatului de la “centru”. Este clar că votul este fraudat . Câteva voci din sală (cetățeni) și câțiva consilieri PNL atrag atenția președintelui de ședință, secretarului primăriei și reprezentantului Prefecturii. Nicio atitudine însă. Comisia de validare validează votul. Bogdan Toader și Grațiela Gavrilescu se ridică, împart pupături cu consilierii ALDE și apoi cu cei PSD (asemănare izbitoare cu sărutul lui Iuda). Ședința se întrerupe pentru mascarada asta ieftină și mișelească. Membrii comisiei sunt puțin derutați dar nu iau atitudine. Cei doi indivizi ies din sală. Probabil se grăbesc la alte “trebi” la fel de importante.”, este mesajul primit de la un cititor.

Contactat de reporterii ziarului Incomod, Bogdan Toader, liderul PSD Prahova, a declarat că această practică nu este ilegală, că oamenii au dreptul de a-și secretiza votul, dar nu și obligația. În plus, Toader s-a arătat deranjat de faptul că nu toți consilierii PSD și ALDE din Mizil le-au arătat votul la ieșirea din cabină.

“Exact cum a fost și la municipiul Ploiești, exact la fel comentez situația. Avem un protocol stabilit, avem un vot în Consiliului Județean, la fel cum doamna Gorghiu cere ca votul să fie cu bilele la vedere, la fel și noi cerem ca votul, deși este secret în cabină, dacă domnii vor să-l arate, au acest drept. Am întrebat secretarul județului Prahova și ni s-a spus că și dacă erau alegeri naționale, locale, sau de alt fel, omul are acest drept, de a-și arăta votul, dacă dorește. Este un drept să fie secret, nu o obligativitate. Dacă dânsul pe urmă și-l arată de bună voie, nu este nici cea mai mică problemă. Dar la Mizil foarte puțini au făcut acest lucru, lucru de care chiar am fost deranjat. Până la urmă am înțeles că voturile au ieșit pentru alegerea viceprimarului. Oricine poate consulta legea, noi am consultat-o foarte bine, foarte atent, având în vedere că este un vot politic, nu de altă natură, iar domnii consilieri nu au candidat independenți, atunci când este o decizie politică, a biroului județean de partid din care dânșii provin, consider că trebuie respectată, sub sancțiunea excluderii.”. a declarat Bogdan Toader pentru ziarul Incomod.

1 COMENTARIU

  1. Consilierii locali validati care au aratat buletinele de vot pentru viceprimar catre sefii lor de partid trebuie sa isi dea demisia . Daca legislatia are scapari in aceasta directie bunul lor simt trebuie sa ii indemne sa iasa din viata publica .Astfel de indivizi josnici nu fac cinste nici familiilor lor nici comunitatii . Mitocania , lichelismul si slugarnicia politica trebuie sa dispara din tara asta . Consilierii validati au sa dea socoteala numai propriilor alegatori si nu sefilor de partid . Sau poate ca sefii lor de partid le spala picioarele si le ofera de mincare ….. Un electorat needucat promoveaza prin vot numai lichele nevertebrate . Doctrinele sint calcate in picioare , bunul simt la fel ; si asta mai ales de catre asa -zis lideri de partid . Oameni buni , vin alegerile parlamentare ; nu mai votati lichele si misei . Scoateti afara din parlamentul rusinii nationale scursurile .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here