Arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, confirmă că un funcționar a încasat ilegal bani de la Direcția de Urbanism, deși nu s-a prezentat nicio zi la serviciu timp de mai multe luni. Mai mult decât atât, arhitectul șef spune că acest lucru s-a întâmplat printr-o dispoziție a primarul Adrian Dobre, care a decis ca funcționarul să fie încadrat la Urbanism, dar să lucreze în altă parte.

Într-o discuție cu un jurnalist, Herția spune că Daniela Croitoru (foto sus) nu lucrează în realitate la Direcția de Urbanism, dar că este pontată și încasează salariu ca și cum ar fi. Arhitectul șef mai spune că în realitate Croitoru lucrează din dispoziția primarului în clădirea primăriei și că aceasta vine la Urbanism doar când are nevoie ca Herția să-i semneze delegări sau alte documente de acest gen. În plus, arhitectul șef Cristina Herția admite că este ilegal acest lucru:

Ziarul Incomod a prezentat în premieră cazul Danielei Croitoru, funcționar public de la Direcția de Urbanism, care a fost pontată și a încasat salariu, deși nu a fost prezentă la serviciu nicio zi din anul 2018! Cazul este similar celui al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, dosar în care șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Redacția Incomod a intrat în posesia unor documente care arată cum au fost modificate fișele de pontaj, care inițial fuseseră întocmite fals, cu funcționarul respectiv figurând prezent la serviciu. Potrivit surselor noastre, imediat după pronunțarea sentințelor de condamnare din dosarul angajărilor fictive în care apare și Liviu Dragnea, angajatul responsabil cu pontajul a modificat fișele cu mențiunea: “Doamna Croitoru Georgeta Daniela nu a fost prezentă la D.G.D.U./S.D.U.M.”, deși tabelele o indică fiind prezentă zilnic (excepție zilele de concediu de odihnă sau de medical).

Vezi aici fișele de pontaj!

Potrivit jurnalulph.ro, Daniela Croitoru este protejata consilierului personal al primarului, Eugen Prună, care trage sforile pentru ca aceasta să rămână în funcții de conducere. De altfel, Daniela Croitoru a lucrat în cadrul mai multor direcții din primăria Ploiești, inclusiv la șefia Direcției Relații Internaționale, postură din care a făcut parte din echipa care a reușit “performanța” de a pierde finanțarea de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reamintim că este vorba despre un scandal din martie 2017, când Ploieștiul a ratat fondurile destinate investițiilor de la Ministerul Dezvoltării pentru că documentația aferentă a fost trimisă pe un număr greșit de fax.

Se pare, însă, că și primarul Adrian Dobre o protejează pe Daniela Croitoru. În timpul ședințelor de Consiliu Local acesta a fost interpelat de consilierii locali cu privire la absența Danei Croitoru de la serviciu, dar edilul-șef nu a formulat niciun răspuns.

La ședința de Consiliu Local din data de 30 ianuarie 2018, consilierul Robert Vâscan, președintele comisiei de Urbanism a sesizat faptul că nu a văzut-o niciodată pe Daniela Croitoru în sediul instituției și a cerut o informare, în scris, cu privire la activitatea acesteia.

“(…) Mai mult decât atât, pe organigrama lor, pe schema lor din birou, este prinsă de exemplu doamna Croitoru Daniela, pe care nu am văzut-o absolut niciodată acolo de când sunt preşedinte la urbanism. Aş vrea să ştiu, şi până data viitoare să primesc o informare, despre activitatea dânsei pe care o are în cadrul acestui serviciu.”, a spus consilierul local Robert Vâscan în ședința de Consiliu Local, iar primarul Adrian Dobre i-a răspuns că va primi informarea (foto sus, procesul verbal al ședinței de Consiliu Local din data de 30 ianuarie 2018).

Robert Vâscan a precizat că nici până în ziua de astăzi nu a primit informarea solicitată, cu privire la activitatea Danielei Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here