Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătoria Sectorului 4 va decide azi dacă aprobă cererea lui Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din penitenciar. Acesta și-a justificat solictarea susţinând că a muncit „non-stop” şi a participat la cursuri şi programe în închisoare. Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal, potrivit Agerpres.

Acesta și-a justificat solictarea susţinând că a muncit „non-stop” şi a participat la cursuri şi programe în închisoare. El a mai spus că ”am fost vizitat de cei 9 copii in penitenciar și am ținut legătura cu mediul familiar (!)”.

Avocata acestuia, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat 2.400 de zile de detenţie, depăşind fracţia prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiţionată, el având 414 zile câştigate prin muncă.

În replică, procurorul de şedinţă a afirmat că Borcea nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

„Din punctul nostru de vedere trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a precizat procurorul.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here