fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Breaza nu scapă de bacteria ucigașă – bolnavii din spital și elevii se spală cu șervețele umede

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Situație dramatică la Breaza, după ce autoritățile au decis să oprească alimentarea cu apă potabilă din cauza bacteriei depistată în conducte. Hidro Prahova nu a reușit să descopere sursa infectării cu clostridium perfringens, așa că astăzi s-a trecut la o nouă igienizare a conductelor.
Până ce problema se va rezolva, localnicii sunt nevoiți fie să cumpere apă plată din magazine, fie să meargă la cisternele puse la dispoziție de ISU Prahova. Cea mai gravă situație este în Spitalul de Boli Pulmonare din Breaza, unde pacienții internați aici nu au altă soluție decât să facă „duș” cu șervețele umede.
„Nici noi nu avem apă potabilă, așa cum este în toată Breaza. Pentru pacienți apa este asigurată de Hidro Prahova, care ne alimentează cu recipiente din sursă sigură. Este apa pentru spălat pe mâini și pe față, pentru că, de regulă, pacienții își cumpără ei apa de băut. Nu au fost cazuri în care bolnavii să ceară externarea din cauza acestui inconvenient legat de apă. Ne descurcăm și așa, trebuie să trecem și peste asta”, a declarat Elena Marinescu, directorul unității sanitare din Breaza.
O situație asemănătoare este și în școlile și grădinițele din localitate, unde părinții au fost sfătuiți să-și trimită copiii la cursuri cu apă pentru băut, dar și cu șervețele umede pentru spălat pe mâini.
Au trecut zece zile de când Breaza se confruntă cu problema apei potabile, după ce Direcția de Sănătate Publică a anunțat prezenta unei bacterii periculoase pentru sănătatea oamenilor în apa de la robinet. ISU Prahova a asigurat alimentarea cu apă pentru populație trimițând câte cinci cisterne a câte cinci tone fiecare. De astăzi, tot ISU va asigura și instalații de potabilizare a apei care vor fi folosite în școli. Detalii aici!
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img