Bucăți dintr-o rachetă antigrindină au căzut pe o casă din comuna prahoveană Valea Călugărească, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Potrivit sursei citate, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Ploiești intervin cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor.

Incidentul s-a produs în satul Vârfuri.

Casa peste care au căzut fragmentele din rachetă se află în vecinătatea punctului de lansare, pagubele produse acoperișului fiind minore. Incidentul s-a întâmplat duminică dimineață. Pentru că părțile implicate nu s-au înțeles asupra despăgubirilor, proprietarul casei a apelat la 112 mult după producerea incidentului.

Folosirea rachetelor antigrindină este destul de controversată în Prahova.

Fermierii prahoveni susțin că seceta este favorizată și de rachetele antigrindină lansate în județ, care gonesc norii aducători de ploaie. Ori de câte ori ANM a anunțat un cod de precipitații, au fost lansate rachete antigrindină și ploaia a fost alungată, susțin aceștia. Fermierii cer ca, în perioade de secetă extremă, să nu mai fie lansate rachete antigridină în Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here