Un protest spontan se desfășoară marți 31 ianuarie, seara târziu în Piața Victoriei. Bucureștenii au ieșit în stradă după adoptarea pe ascuns a ordonanțelor pentru amnistie. Potrivit reporterului HotNews.ro aflat la fața locului, lumea din piață s-a năpustit printr-o poartă.
———-

02:17 Numărul manifestanților a ajuns la circa 500 de persoane. Protestul se apropie de sfârșit.

02:13 În Piața Victoriei mai sunt circa 1000 de oameni, adunați la una dintre intrări. Se fac apeluri la un megafon pentru proteste și miercuri.

01:57 Lumea încă rezistă. Se strigă “Rușine să vă fie”.

01:44 Grupuri părăsesc piața. Se strigă “ne vedem și mâine”. Mai sunt câteva mii. În continuare porțile guvernului sunt blocate.

01:34 La porțile guvernului lumea strigă și huiduie. Mulți vorbesc de proteste în fiecare zi. La ora aceasta în București sunt -8 grade.

01:24 Piața se golește treptat. Încă sunt peste 6.000 de persoane. Lumea rămâne agitată la gardurile Guvernului și la porți.

O femeie a ieșit din incinta Guvernului la poartă și a încercat de mai multe ori să îi provoace pe manifestanți.

01:17 Cele două ordonanțe au fost publicate în Monitorul Oficial.

01:15 Mulțimea a început să scadă în număr, dar tot vorbim de circa 10.000 de persoane.

01:05 La fața locului au sosit mai multi jandarmi echipați și încearcă să îi adune pe protestatari de pe străzile laterale. Manifestanții i-au primit cu huiduieli, reproșându-le că apară hoții și că au depus un jurământ să apere țara.

00:54 Potrivit informațiilor HotNews.ro, la ora aceasta în clădirea Guvernului nu se mai află nici premierul și nici unul dintre miniștrii cabinetului.
00:52 
Se strigă “Nu scăpați” și “Și jandarmeria apără hoția”. Spiritele sunt inflamate. Zeci de jandarmi sunt poziționați în piața Victoriei. De la megafoane se striga “Fără violență” și că jandarmii își fac doar datoria. Se strigă “Drangea, nu uita, te așteaptă Rahova” și “Chemați elicopterul”. La poarta dinspre strada Paris vin noi trupe de jandarmi.

00:41 Numărul manifestanților a ajuns la 15.000.
00:33 Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la intrarea de pe strada Paris după ce un grup de protestatari a încercat să forțeze intrarea în curtea guvernului
00:30 Noi estimări. Numărul manifestanților din Piața Victoriei a urcat la circa 12.000. Mulțimea ajunge din gardul Guvernului până la trotuarul de la Antipa și parcarea din Victoriei.
00:22 Se strigă “Liviu Dragnea îți dorim, îți dorim tot anul, să te duci la pușcărie cu Sorin Grindeanu”.  Grupuri de manifestanți se mișca către zona laterală a clădirii Guvernului. Se striga: “Fără violență” și “Nu plecăm”.Protestele nu sunt violente. În continuare lumea vine din toate părțile. Pe jos, pe mijloc bulevardului, numărul manifestanților crește.
00:10
Este lume la toate porțile. Accesul la clădire e blocat. Jandarmii sunt aproape inexistenți.
00:07
Numărul manifestanților a ajuns la circa 10.000, estimează reporterii HotNews.ro aflați la fața locului. Manifestanții au blocat toate căile de ieșire din Palatul Victoria, sediul Guvernului. Continuă să vină oameni de pe Bulevardul Ana Ipătescu și Ștefan cel Mare.
00:03
În Piața Victoriei se află la această oră peste 8.000 de oameni și continuă să vină.
Miercuri 00:00
Se strigă “Hoții”, “Nu plecăm”, “Trădătorii”. Coruri de huiduieli și fluierături. Oamenii încă vin.
23:52
Peste 7.000 de persoane în piață și continuă să vină. Echipaje de la firme de deszăpezire au închis Calea Victorie și se curăță zăpada. Situația este în continuare tensionată. Vin grupuri de oameni de pe Bulevardul Lascăr Catargiu.
23:38 Î
n Piața se află peste 5000 de oameni. Se strigă “Hoții” ți “Jos guvernul”. Lumea încă vine.
23:35
Manifestanții trag de poarta de acces din gardul Guvernului și aruncă cu zăpadă în jandarmi. Sunt foarte mulți jandarmi în zona dinspre poartă. Situația este foarte tensionată. Manifestanții sunt masati la poartă.
23:33
Câțiva protestatari au încercat să rupă cordonul de jandarmi, dar au fost opriți de jandarmi și de alți protestatari. Tensiunea creste enorm, distanța între protestatari și jandarmi e de câțiva centimetri. Oamenii sunt extraordinar de furioși…..

Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here