halenou

halenouSe pare că bugetul societății respective este extrem de fragil, fiind grevat de numeroase obligații financiare care ar putea provoca un deficit serios. Mai grav este că plănuitul credit de aproape 5 milioane de euro destinat construirii unei noi piețe agroalimentare poate duce la pierderea tuturor piețelor din Ploiești, în cazul unei potențiale neachitări a ratelor.  

 Cel care a tras semnalul de alarmă a fost consilierul Radu Socoleanu. Acesta este și membru AGA al societății respective.

„În primul rând la capitolul cheltuieli regăsim o sumă de aproximativ 110.000 de euro, plăți pe care trebuie să le facem către persoane care au câștigat procesul pe litigii de muncă. E vorba de bugetul pe 2015, an în care trebuie să accesăm un credit de 4,8 milioane de euro și noi nu suntem în stare să plătim nu rata, că există o perioadă de doi ani de grație, dar plătim dobânda. Aceasta se ridică la 60.000 de lei. Dacă vă uitați în buget veți observa că acești bani nu există. În acest moment există posibilitatea să girăm acest credit cu valoarea tuturor piețelor din Ploiești, iar valoarea reală de inventar a acestora este de 2,5 milioane de euro. Există pericolul, pe viitor, să pierdem toate piețele din Ploiești. Nu suntem în stare cu acest buget să achităm acest credit“, a explicat Radu Socoleanu în cadrul Consiliului Local, cerând primăriei realizarea unui audit la SC Hale și Piețe .

Chiar dacă consilierul Ionuț Ionescu a evidențiat posibilitatea unei răspunderi juridice a aleșilor locali, în cazul agravării situației, cei 17 consilieri ai puterii au votat fără să ezite aprobarea acestui buget controversat.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here