Consilierii județeni din Prahova au votat joi, 22 aprilie, bugetul pentru anul 2021. Potrivit proiectului, bugetul propriu al judeţului pe anul 2021 însumează la venituri totale suma de 520.809,88 mii lei, cheltuieli totale 619.876,43 mii lei, deficitul de 99.066,55 mii lei fiind acoperit din excedentul financiar înregistrat la finalul anului 2020. 

Proiectul a fost votat după ce consilierii județeni au propus câteva amendamente care au fost aprobate. Primul amendament a fost propus de grupul PSD-PPUSL, care a solicitat ca pe autostrada A3 să fie amenajate trei sensuri giratorii în zona industrială Bărcănești (la Bărcănești, Berceni și Râfov). Singurii care n-au dat vot favorabil amendamentului au fost consilierii județeni USR-PLUS, după ce Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova din partea USR, a specificat că există un normativ prin care distanța între sensurile giratorii pe autostrăzi trebuie să fie de minim 10 km, iar giratoriul de la Râfov ar fi la doar 5,6 km distanță de un alt giratoriu care ar urma să fie amenajat pe A7, la Dumbrava.

Cel de-al doilea amendament al grupului PSD-PPUSL a făcut referire la amenajarea unui pasaj suprateran pe DN 1, la Liliești-Băicoi.

Al treilea amendament votat de consilierii județeni face referire la amenajarea unui heliport la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, proiect care ar urma să coste aproximativ 800.000 lei.

În timpul ședinței, consilierul județean Rareș Enescu (PSD-PPUSL) a întrebat de ce proiectul de buget vizează alocarea de fonduri atât pentru modernizarea actualului Spital Județean de Urgență (SJU) Ploiești, cât și pentru construirea unuia nou, iar președintele CJ Iulian Dumitrescu (PNL) i-a răspuns că, până la construirea unui nou spital, este necesar ca și actuala unitatea medicală să fie modernizată și extinsă prin investiții.

În timpul ședinței, consilierul județean Andrei Țurcanu (PSD-PPUSL) a atras atenția asupra faptului că lucrările care se efectuează în prezent la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Ploiești nu vor fi finalizate până la termenul din contract, respectiv 5 iulie 2021.

Potrivit administratorului public al județului, Ana Maria Vasile, întârzierile sunt pe de-o parte din cauza pandemiei de coronavirus, iar pe de altă parte din cauza constructorului care a fost notificat de două ori în acest sens.

Iulian Dumitrescu a criticat dur constructorul, spunând că “nu își face treaba, suntem total nemulțumiți și tot ce ține de noi vom lua ca măsuri, mergând până la rezilierea contractului”, precizând că prin contractul de finanțare este posibilă rezilierea cu actualul constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here