fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Bugetul pe 2019 al Consiliului Județean Prahova a fost aprobat. Cum au fost împărțiți peste 500 milioane lei | VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a aprobat vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul instituției pentru anul 2019.
Astfel, executivul județean va avea la dispoziție peste 500 de milioane lei, în sumă regăsindu-se fondurile europene, dar și excedentul de anul trecut.
Conform președintelui Bogdan Toader, banii au fost direcţionaţi pe două secțiuni. Așadar, peste 344 de milioane de lei au fost alocați pentru funcţionarea și alte peste 158 de milioane de lei pentru secțiunea de dezvoltare.
Și în acest an, ponderea cea mai mare din buget, peste 35% , reprezintă alocarea direcţionată pentru asistența sociala, către DGASPC Prahova.
Alte 12 milioane de lei vor fi direcționate pentru funcționarea celor două spitale din subordine. Drept urmare, Spitalul Județean Ploiești va primi un buget de 8 milioane lei, în timp ce Spitalul de Obstetrică și Ginecologie va primi 4 milioane de lei.
Sume importante, respectiv 9% din buget, vor fi repartizate pentru capitolul Cultură, fondurile fiind direcționate în special către muzee.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a mai anunțat că anul acesta a decis ca sumele alocate pentru ONG-uri să ajungă la un milion de lei.
La capitolul dezvoltare suma prevăzută este de peste 158 de milioane de lei și este destinată în principal lucrărilor de infrastructura.
Toader le-a prezentat aleșilor județeni și evoluția bugetară în ceea ce privește sănătatea. Astfel, în 2016, Consiliul Județean Prahova a alocat 4,8 euro, în 2017 suma a fost de 6,5 milioane euro, în 2018 au fost alocați 4,9 milioane euro, în timp ce în 2019 instituția a alocat un buget de 7,5 milioane euro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut