primaria ploiesti investiţii ploieşti
Forul legislativ ploieştean ar putea aproba miercuri bugetul local pe 2023, care propune cheltuieli totale de 1,13 miliarde de lei, echivalentul a 233 de milioane de euro, în uşoară creştere faţă de estimările iniţiale ale autorităţilor. Până atunci, ploieşteanii interesaţi de modul în care vor fi cheltuiţi banii au ocazia să participe în această seară la dezbaterea publică pe tema bugetului.

Proiectul de hotărâre pentru stabilirea bugetului local al Ploieştiului urmează să intre în dezbaterea Consiliului Local într-o şedinţă ordinară programată pe 1 februarie. Pe ordinea de zi se află şi bugetele structurilor subordonate, de la Poliţia Locală, Clubul Sportiv Municipal şi Administraţia Parcului “Constantin Stere” şi până la Teatru, Filarmonică şi Casa de Cultură.

Buget optimist estimat de Primăria Ploieşti. Uite cum arată proiectul de buget pe 2023!

Dacă estimarea iniţială, când proiectul a fost lansat în consultare publică, prevedea cheltuieli de 1,11 miliarde, autorităţile par să fi mai găsit nişte resurse, astfel că bugetul de cheltuieli pe 2023, în formula care urmează să intre la vot, e propus la suma de 1,13 miliarde, similară celei estimate la începutul anului trecut.

Peste 40% din cheltuieli ar urma să fie suportate din fonduri nerambursabile şi sunt condiţionate de implementarea mai multor proiecte europene.

Dezbatere publică, luni, pe tema bugetului pe 2023 al Primăriei Ploieşti

În aceeaşi zi, de la ora 16.00, urmează ca şi Consiliul Judeţean Prahova să-şi dezbată propriu buget pe 2023. Instituţia estimează pentru 2023 un buget total de cheltuieli în valoare de 1.238.522.250 lei, echivalentul a circa 253 de milioane de euro, urmând să aibă la dispoziţie aproape 194 de milioane de lei rămase necheltuite la finalul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here