Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Câmpina, de la intersecția cu Strada Schelelor și până la sensul giratoriu de la Calea Dacia, a început amplasarea de ghivece cu mușcate curgătoare, o acțiune realizată de angajații Serelor Municipale, pentru înfrumusețarea localității.

Și așa cum se întâmplă tot mai des în ultima vreme, cea mai mare parte a ”investiției” este realizată din sponsorizări. Concret, este vorba de flori, de pământul pentru flori, de aproape jumătate din numărul ghivecelor și de mecanismul de prindere a ghivecelor, toate acestea reprezentând sponsorizări.

În total, vor fi amplasate în primă fază ghivece duble pe 77 de stâlpi de iluminat de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și Bulevardul Carol I. Vor fi astfel de flori pe ambele margini ale Bulevardului Nicolae Bălcescu, între intersecția cu Strada Schelelor și intersecția cu Calea Dacia, dar și pe Bulevardul Carol I, dar numai pe partea dreaptă pe sensul de coborâre, între intersecțiile cu străzile Frații Golești (de la Biserica de la Brazi) și Strada Schelelor.

Pe partea cealaltă a Bulevardului Carol I vor fi amplasate astfel de ghivece doar în zona CEC, în celelalte porțiuni de pe partea stângă, pe sensul de coborâre, fiind imposibilă amplasarea de ghivece pe stâlpii de iluminat din cauza copacilor și a parcărilor.

Ghivecele sunt foarte rezistente, nu trebuie scoase pe timpul iernii și sunt prevăzute cu un mic rezervor de apă, o adevărată inovație, Câmpina fiind prima localitate din România care folosește acest tip de ghivece.

”Mă bucur că am putut începe această acțiune pe care mi-am dorit-o pentru Câmpina, mai ales că facem aproape totul din sponsorizări. Această acțiune va contribui nu numai la înfrumusețarea localității noastre și la o imagine extraordinar de frumoasă pentru cei care intră în municipiu dinspre Ploiești, dar îmi doresc să fie considerată și o componentă a proiectului CÂMPINA CURATĂ, un proiect în care s-au implicat foarte mulți copii, tineri, societatea civilă, astfel că, prin fiecare dintre aceste acțiuni, contribuim cu toții la un oraș mai frumos și mai curat. Da, sunt conștient că sunt probleme multe în Câmpina, în special cele care țin de infrastructură și probabil că unii dintre locuitori ar prefera asfalt în loc de flori, dar, încet-încet, vom rezolva și problemele legate de străzi, de infrastructură, în general”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here