fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

C.A. de la SGU cere explicații conducerii pentru o plată către operatorul de salubritate. Reacția directorului: „mă lasă fix rece”

Citește Și

- Reclamă -

O datorie mai veche a Societății de Gospodărire Urbană Ploiești către operatorul de salubritate naște tensiuni între actualul director interimar și președintele Consiliului de Administrație. Datoria este încă de pe vremea fostei conduceri, iar Consiliul de Administrație a aprobat să fie plătită eșalonat, câte 13.000 lei pe lună. SGU a plătit, însă, 25.000 lei, aproape dublu, iar Consiliul de Administrație a cerut o notă explicativă din partea conducerii SGU cu privire la acest lucru.

„Am constatat când am analizat situația economico-financiară o plată de 25.000 către operatorul de salubritate, deși noi pe eșalonare ar fi trebuit să le plătim 13.000 lei și în situația aceasta am cerut notă explicativă ca să vedem despre ce este vorba, de ce s-a făcut acea plată. S-a plătit dintr-o datorie pe care o avem noi către operator, este o datorie mai veche. Ideea e că având situația actuală cu datorii multe, noi am împărțit banii în așa fel încât să plătim din toate datoriile, și către ANAF și către Veolia și către operator. Și suma alocată către operator ar fi fost de 13.000 lei lunar. Chiar mai devreme am vorbit cu directorul de la operatorul de salubritate, cu Cătălin, și chiar i-am cerut să-mi dea suma actuală pentru că trebuie să găsim o soluție să o plătim că am înțeles că ei vor să ne execute pentru datoria asta. Dar nota explicativă a fost cerută ca să știm pur și simplu de ce s-a făcut plata aceea, deși noi dispusesem conducerii să facă o plată de 13.000 lei și ei au plătit aproape dublu.”, a explicat Ionuț Crețu, președintele Consiliului de Administrație de la SGU, pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -

În replică, directorul interimar al SGU, Ovidiu Negulescu, spune că „îl lasă rece” ce spune președintele Consiliului de Administrație și că operatorul de salubritate nu a fost de acord cu eșalonarea de 13.000 lei lunar, ba chiar a cerut 100.000 lei din datorie, dar că SGU a putut plăti maxim 25.000 lei.

„Nu-mi aduc aminte în acest moment pentru că noi facem multe plăți în fiecare zi pe aici, dar mă documentez. Noi avem nu numai la operatorul de salubritate, avem la mai multe societăți datorii și am eșalonat o parte din ele, că dacă te uiți pe raportul meu de activitate depus în ianuarie reiese clar cam ce am moștenit eu de la fosta conducere și ce s-a întâmplat în timpul mandatului meu de interimar. E o datorie de vreo 4-5 miliarde vechi (n.r. 4-500.000 lei), ceva de genul acesta. Ce dispune și ce spune președintele Consiliului de Administrație mă lasă fix rece, nu mă interesează ce spune el că nu e fondat ce spune. Una e ce propune el. Între două societăți vorbesc, eu am datorie la tine 5 miliarde și îți spun că pe data de… am hotărât eu Consiliu de Administrație să-ți plătesc lunar 13 lei dintr-o datorie de 50 de miliarde. Și tu spui că nu ești de acord, sau dacă ești de acord trebuie să o semnezi. Nu există un astfel de act. Operatorul nu a acceptat eșalonarea respectivă. A discutat lucrul acesta și a propus el, vezi Doamne, să plătim 13.000 lei, i-am spus eu că doar atât putem plăti, nu a stabilit Consiliul de Administrație, că nu el hotărăște. Executivul propune Consiliului de Administrație și ăia decid, îi aduc la cunoștință și ei spun: „suntem de acord să plătiți ratele astea”. Operatorul de salubritate nu a acceptat, rata pe care noi o puteam plăti la vremea aceea când am făcut această analiză era de 13.000 lei pe lună, așa am calculat noi atunci, dar de atunci am mai moștenit o datorie de 47 de miliarde de lei către Primăria Ploiești, s-au terminat toate procedurile în instanță și a devenit executorie. La ora actuală datoria SGU către operator este de 3 miliarde și ceva (n.r. 300.000 lei), dar când ăștia de la operator au văzut că noi plătim salariile și că nu mai există pericolul iminent de grevă, când au citit ăștia de la operator că noi am achitat și salariile și tichetele de masă, normal că l-a luat capul p-ăla, „păi eu nu plătesc, ai mei sunt tot în prag de grevă, ai să-mi dai 5 miliarde, tu îți plătești salariile, eu nu mi le plătesc. Dă-mi și mie te rog banii, dă-mi un miliard măcar”, „Eu mi-am prevăzut ca plăți 13.000 lei pe lună”, „Tu ți-ai prevăzut, dar de la mine ai acceptul meu, ai acordul meu?”, „Nu-l am”, „Hai fă-mi și mie o plată, cât poți”. Despre discuția asta vorbim. În momentul în care ne-au cerut plată, nu 13.000 lei, mi-au cerut un miliard (n.r. 100.000 lei) și le-am spus că n-am de unde să-i dau. Le-am spus că astea sunt posibilitățile noastre financiare și că singurii bani pe care îi mai avem sunt cei 25.000 lei. Așa s-a pus problema, nu nu știu ce învârteli gândesc unii și alții pe dinafară, așa, sau se gândesc ei că fac ăia nu știu ce combinații pe acolo. Cu Crețu, ce să-ți povestesc, domnul președinte…”, a declarat Ovidiu Negulescu, directorul interimar al SGU Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut