spitalul judetean ploiesti licitaţie ambulatoriu proiect european
Peste 200 de persoane care au fost angajate la Spitalul Judeţean din Ploieşti cu ocazia pandemiei, având contracte pe perioadă determinată, au acum posibilitatea să dea examene ca să rămână titulari pe posturi.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a anunţat că va organiza o procedură de examen pentru cei care doresc să treacă de la contracte pe perioadă determinată la unele pe perioadă nedeterminată. Directorul unităţii, dr. Bogdan Nica, a explicat că procedura trebuie finalizată până la 5 iunie, conform metodologiei aprobate recent de Ministerul Sănătăţii.

În acest context, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat astăzi, într-o şedinţă de îndată, noua organigramă a unităţii medicale.

Peste 200 de persoane, venite la Judeţean din 2020 încoace, vor avea ocazia să participe la examen. “Există o metodologie pe care Ministerul Sănătăţii a elaborat-o, o ordonanţă aprobată de Guvern precum şi un ordin de ministru, trebuie să ne încadrăm până în data de 5 iunie cu procedurile pentru personalul care s-a angajat în pandemie, în starea de alertă. Respectând toate termenele, inclusiv de depunere a dosarelor, la cei care sunt deja pe perioadă determinată şi doresc să rămână angajaţi ai spitalului, ajungem la limită, mai ales dacă apar şi contestaţii. De aceea am decis să începem de acum procedurile, să fie timp până la finalul lunii să dea cei peste 200 de oameni examenele în condiţii civilizate şi să nu pară că e ceva superficial. Pe de altă parte, şi actele normative care guvernează structura spitalului, deciziile DSP, au fost elaborate de curând. Noi am funcţionat cu o structură temporară, pe starea de alertă, acum am ieşit din starea de alertă şi trebuie să intrăm cât se poate de repede în legalitate cu structura, pentru că zilele următoare există şi contractarea cu CAS pe noua structură aprobată”, a afirmat Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here