Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, plasate în carantină după ce o asistentă a fost testată pozitiv cu coronavirus, au înfruntat sâmbătă, 25 aprilie, o problemă neașteptată. Deși erau ieșite dintr-o tură obositoare, de noapte, au stat la spital până după-amiaza, când au fost duse la centre de carantină. În haosul creat de ancheta epidemiologică de la spital, în care se stabilea cu cine luase contact asistenta testată pozitiv și se testau pacienții și cadrele medicale care luaseră contact cu aceasta, autoritățile au uitat să le asigure celor plasați în carantină mâncare.

Ziarul Incomod a publicat un articol despre problemele acestora, care de abia sâmbătă la ora 20.00 au primit o masă caldă și, în plus, acuzau că una din unitățile în care au fost cazați nu era încălzită.

Problema s-a remediat, iar duminică, 26 aprilie, cadrele medicale au primit toate mesele și căldură. Mai mult decât atât, deși nu era direct răspunzător de acest lucru, directorul DSP Prahova, dr. Bogdan Nica, și-a asumat răspunderea și a mers să discute cu cadrele medicale, cerându-și scuze pentru disconfortul creat.

Totodată, sâmbătă seară, dr. Bogdan Nica a publicat pe facebook un mesaj în care, de asemenea, își cerea scuze față de cadrele medicale:

“Dragi colegi, medici, asistenti, infirmiere din UPU Ploiesti. Fratii mei de suferinta, mai buni sau mai rai, mai obositi si tracasati, la fel de injurati ca mine de toata lumea isterizata, de toti curajosii care ne dau lectii pititi sub pat de frica virusului;

VA CER SCUZE!!! Dumneavoastra si familiilor dumneavoastra! Pentru faptul ca dupa o garda grea, stresati si obositi, v-am impus sa asteptati, cuminti ,sa fiti testati, sa asteptati sa vina microbuzele, sa ajungeti tarziu, in frig si cu hainele din garda, fara schimburi, in locuri straine, reci, departe de familie. M-am temut pentru voi si pentru familiile voastre, am vrut cu totii sa stim amploarea contaminarii. Va promit cu toata seriozitatea ca voi veni sa vorbesc maine cu voi, sa va explic ca alta solutie nu aveam, ca sa nu repetam erorile care au dus la contaminarea altor spitale. Va doresc sanatate si putere sa indurati izolarea care va promit ca va fi atat de scurta cat imi permite legea!

Doamne ajuta!”

Dragi colegi, medici, asistenti, infirmiere din UPU Ploiesti. Fratii mei de suferinta, mai buni sau mai rai, mai obositi…

Posted by Bogdan Cristian Nica on Saturday, April 25, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here