fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
18.2 C
Ploiești
spot_img

Cadrele medicale din Ploiești, suspecte de COVID-19, fără mâncare ore în șir și cazate în camere fără căldură

Citește Și

- Reclamă -

Medicii din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, aflați în izolare în mai multe pensiuni din Prahova, susțin că au fost ”abandonați” de autorități în camere neîncălzite și fără mâncare. Timp de aproape zece ore au primit un sandviș și un măr, acuză aceștia, deși veneau după o gardă dificilă în Unitatea de Primiri Urgențe.

Cazarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a început în cursul după-amiezii, o parte dintre acestea au fost trimise la Urlați, altele la pensiuni din Ploiești. Până în jurul orelor 15.00 medicii și asistentele au fost ținute la spital. La 14.55, cadrele medicale fost duse cu mașinile la Urlați, unde au fost ținute în curte până în jurul orelor 17.00, fără să primească mâncare.

- Reclamă -

Ulterior, după ce au venit câteva rezultate alte testelor pentru COVID-19, asistentele și medicii au fost împărțiți pe categorii:

  • 15 ”incerți” plus alte șase persoane cu rezultat teoretic pozitiv au rămas la Urlați
  • 15-16 negativi au fost duși la o pensiune din afara Ploieștiului
  • 6 persoane fără test plus încă 4 aduse sambătă seara au fost cazate la o pensiune aflată la iesire din Ploiești, spre Câmpina.

Acuzațiile nu se opresc aici. Într-una dintre vilele în care au fost cazate cadrele medicale nu a fost pornită încălzirea centrală, iar în camere este frig, asistentele și medicii fiind îmbrăcați în ținuta subțire pe care o purtau în spital. Cei mai mulți dintre ei nu au haine de schimb și nici încărcătoare pentru telefoanele mobile, necesare pentru a ține legătura cu familia.

Pentru că se află în regim de carantină, toate cele 40 de cadre medicale sunt păzite de jandarmi, iar rudele nu au voie să le facă vizite pentru a le aduce cele necesare.

- Reclamă -

Cristian Ionescu, prefectul Județeului Prahova, a precizat că nu știa în ce situație se află medicii aflați în izolare la Urlați, dar va face tot posibilul ca acestora să nu le lipsească nimic.

”Am fost la Spitalul Județean astăzi dimineață la ora 10.30 și am asistat personal la discuțiile legate de izolarea personalului medical. Știam că administratorul pensiunii s-a angajat să le ofere medicilor masa de prânz. Nu am fost informat că la Urlați este o problemă. Nimeni nu m-a anunțat și ar fi trebuit să se întâmple asta. Verific personal și îi asigur pe medicii și pe asistentele aflate în izolare că nu le va lipsi nimic”, a declarat Cristian Ionescu, prefectul Județului Prahova.

Potrivit unor surse, medicii au primit mâncare caldă abia în jurul orelor 20.00. Cina a constat într-o porție de paste cu sos de roșii și un croissant. La prânz, au primit doar sandvișuri, mai spun sursele citate.

Reamintim că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, una dintre asistentele de la UPU Ploiești a acuzat simptome specifice COVID-19. I-au fost prelevate probe care au fost prelucrate de aparatul PCR din spital, iar testul a ieșit pozitiv. Deși rezultatul nu este concludent, aparatul PCR având o acuratețe de aproximativ 60 la sută, asistenta medicală a fost internată preventiv la spitalul CFR din Ploiești. Tot ca măsură preventivă, toată linia de gardă din UPU, adică 40 de persoane (medici și asistente) au fost testate și s-a luat decizia izolării lor. Situația acestora depinde acum de rezultatul testelor care se vor face inclusiv la București.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Nu i de mirare atat timp cat la Ploiesti au fost aduse de la Brasov 2 pacienti diagnosticati pozitiv in stare f grava .
    Ce e rau , ca i au adus de la Brasov via Bucuresti ….la Bucuresti nu aveau loc ? la Campina nu aveau loc ?

    Atat il duce capu` pe Arafat ? sa i plimbe prin toate unitatile spitalicesti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...