fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

VIDEO Caii de la Hipodrom, scoşi pe străzile din oraș, într-un protest al unora dintre crescători

Citește Și

- Reclamă -
Aproximativ 20 de crescători de cai, antrenori, conducători şi îngrijitori au participat miercuri la un protest împotriva conducerii CSM Ploieşti, organizat după suspendarea curselor de trap de pe Hipodrom. Oamenii au luat trei cai şi au plecat în marş, până la sediul Clubului Sportiv (imagini video și foto jos).

Dotaţi cu bannere şi pancarte – cu mesaje precum „Dacă nu puteţi fără blaturi, daţi-vă demisia!”, „Vrem un hipodrom ca în Europa”, „CSM Ploieşti ne-ai desfiinţat locurile de muncă prin nepriceperea ta” sau „CSM a organizat, Hipodromul a decedat” – participanţii la marş au protestat împotriva conducerii CSM Ploieşti, vorbind despre „incompetenţă”, „sinecuri” şi „blaturi”. Principala durere a fost legată de suspendarea curselor de trap. Pe lângă asta, protestatarii s-au mai plâns şi de probleme mai vechi, reclamând neînţelegeri cu arbitrii, cu unii angajaţi ai clubului sau unele decizii care, spun ei, au fost luate pentru a ajuta anumiţi crescători de cai influenţi.

Protestatarii au luat trei cai şi au pornit în marş, de la Hipodrom şi până la Sala „Leonard Doroftei”, sediul Clubului Sportiv Municipal, mergând pe prima bandă a Bulevardului Bucureşti, pe podul de lângă Gara de Sud şi apoi pe strada B.P. Hasdeu, flancaţi de jandarmi.

- Reclamă -

Ajunşi în faţa sediului, ei au fost întâmpinaţi de Donald Constantin, noul director al CSM Ploieşti, instalat în funcţie săptămâna trecută. Acesta i-a invitat la discuţii pe câţiva dintre participanţii la marş.

Cursele de pe Hipodrom, blocate după o contestaţie a Prefecturii

Blocarea curselor de trap, principalul motiv al marşului de astăzi, a venit ca urmare a unui litigiu intentat de Prefectură. Instituţia a contestat în instanţa de contencios-administrativ hotărârea adoptată de Consiliul Local Ploieşti privind calendarul curselor de trap pe 2022 şi premiile aferente. Problema invocată a fost că nu se pot da premii din bugetul local. Automat, odată cu această contestaţie, hotărârea a fost suspendată.

În replică, reprezentanţii CSM Ploieşti spun că premiile vin din veniturile proprii, lucru specificat şi în hotărâre. Ei mai spun şi că ar exista o campanie mai amplă îndreptată împotriva Hipodromului Ploieşti. „Trăim într-un fel de comedie a erorilor, de vreo trei ani orice hotărâre de Consiliu Local este atacată. Până în acest moment, toate atacurile au venit dintr-o singură direcţie. La ultima hotărâre de Consiliu Local, a intrat în scenă Prefectura. Fiind blocată acordarea premiilor, practic în acel moment activitatea a fost suspendată. Semnul de întrebare este reprezentat de provenienţa acestor premii. În hotărârea Consiliului Local, se spune clar că este vorba de fonduri proprii. Fonduri proprii înseamnă venituri din chiriile boxelor, venituri din taxele de participare – pentru că cel puţin 30% din valoarea unui premiu se recuperează din valoarea taxelor de înscriere”, a declarat Marian Dima, consilier de specialitate la Hipodromul Ploieşti.

- Reclamă -

Vezi mai jos imagini video și foto de la protest. În imaginile video este Iulian Tănase, unul dintre proprietarii de cai:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut