Avem Hpodrom? Avem. E unicul hpodrom de trap din țară? Este. Ce găsim noi la Hipodromul Ploiești? Cai, că doar nu samuri mici pentru blană. Iată cum apare calul în ecuație. Dar să zicem că nu v-am convins. OK. Trecem mai departe. Dacă aveți treabă pe la Obor și treceți prin parcul de lângă, ce găsiți în afară de comercianți ambulanți? Ați gicit! Cai. Mai exact cai păscând. Ce imagine idilică pentru satul Ploiești. Ți se umple inima de poezie. Nu v-am convins nici acum să punem calul pe stema orașului? Continuăm.

Vineri, când tot ploieșteanul se bucura de minivacanță, călătorii care așteptau trenul la Gara de Sud s-au trezit cu una bucată cal pe peron. O fi vrut săracul să plece la mare să profite de zilele libere. N-a apucat să ceară un bilet la clasa a doua că au apărut polițiștii locali care îl căutau deja de prin cartierul Mihai Bravu. A fost ”convins” să meargă a Parcul Constantin Stere unde l-au chemat pe stăpânul său să-l întrebe de sănătate și de cal. Ce vreți mai mult de atât? Stai ca omul pe peron și auzi o voce lângă tine: ”Nu vă supărați, trenul ăsta merge la Constanța?”. Te întorci și vezi un cal. Și exclami speriat: ”Doamne, un cal care vorbește!!!”. La care calul: ”Stați liniști că vorbesc în șoaptă să nu deranjez.”.

De aceea haideți să facem o petiție: Vrem calul pe stema orașului Ploiești. Să-i dăm calului ce e al calului și Ploieștiului ceea ce merită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here