Un camion de poliție fără însemne este utilizat de agenții britanici pentru a-i depista în trafic pe șoferii care folosesc telefonul mobil la volan sau sunt indisciplinați.

Poliția britanică de autostradă au lansat în cadrul Operațion Allied Wolf, cea mai nouă “armă” împotriva șoferilor indisciplinați sau care utilizează telefonul mobil la volan. Este vorba de un camion de poliție sub acoperire echipat doar cu o pereche de lumini intermitente albastra în grila radiatorului.

Camionul de poliție fără însemne le oferă polițiștilor un punct de observație mai bun asupra celorlalte vehicule din trafic, inclusiv alte camioane, putând să-i descopere în trafic pe cei care folosesc telefonul la volan pentru a trimite mesaje text, pentru a viziona filme sau care utilizează rețele de socializare.

Această metodă pusă în practică de poliția britanică vine ca urmare a numărului în creștere de accidente rutiere cu urmări cauzate de șoferi care utilizau telefonul mobil la volan.

Camionul de poliție sub acoperire a prins în chiar prima zi de lucru inclusiv un șofer de camion care gătea în timpul mersului pe o plită așezată pe tunelul motor. De asemenea, poliția a mai prins un alt șofer de dubă care butona de zor de pe telefonul său mobil.

Camionul de poliție sub acoperire a avut un rol esențial în prinderea șoferilor periculoși în trafic, fiind parte a unei operațiuni sub numele de cod Operațion Allied Wolf.

Operațiunea derulată la începutul acestui an a mai vizat pe lângă șoferii indisciplinați și pe cei care utilizează telefonul mobil la volan, și șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor ori pe cei care nu poartă centura de siguranță.

sursa: infotrucker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here