plantari puieti parcul municipal vest ploiesti sponsorizare romsilva
Primăria Ploiești demarează un amplu proiect prin care se va realiza o pădure miniaturală în Parcul Municipal Vest.

Administraţia locală a anunţat un parteneriat pe şapte ani, transmiţând un comunicat de presă cu detalii suplimentare, tocmai în ziua în care Consiliul Local urma să dezbată propunerea de cedare a parcului către Consiliul Judeţean, propunere până la urmă retrasă de pe ordinea de zi.

Proiectul “Plantarea și completarea spațiilor verzi din Parcul Municipal Vest și realizarea unei păduri miniaturale” este derulat de către municipalitatea ploieșteană, în colaborare cu Asociația Pădurea Copiilor, în baza unui acord de parteneriat aprobat de Consiliul Local în noiembrie. Protocolul de colaborare este valabil până în anul 2029, cu posibilitatea de prelungire.

Prin intermediul proiectului amintit, Parcul Municipal Vest își va dezvolta dimensiunea verde, printr-o serie de acțiuni integrate, repetate și susținute, pe o perioadă de şapte ani, a anunţat Primăria, într-un comunicat transmis astăzi.

Parteneriatul derulat de municipalitatea ploieșteană vizează plantarea de puieți și împădurirea unui teren în suprafață de 19.075 mp, din zona labirintului amenajat în parc.

Şedinţă extraordinară convocată de consilierii locali, pentru cedarea Parcului Municipal Ploieşti Vest

Proiectul  de “înverzire” a Parcului Municipal Vest implică o serie de etape ample, ce vor fi derulate pe termen scurt și mediu, respectiv faza de proiectare a zonelor verzi, de înființare a plantației (lucrări silvice), precum și monitorizarea de specialitate a puieților plantați (supervizare plantare, calitate material arboricol, tăieri de corecție, aplicare tratamente fitosanitare, etc) până la starea de maturitate a arborilor. Potrivit acordului de parteneriat, încheiat la finele anului trecut, Asociația Pădurea Copiilor va asigura resursele financiare, umane și tehnice necesare implementării acestui proiect, iar Primăria Municipiului Ploiești va asigura toate demersurile pentru finalizarea, cu succes, a proiectului ecologic.

Inițiativa are ca scop transformarea Parcul Municipal Ploiești Vest într-o zonă verde atractivă, cu arhitectură peisagistică plăcută și mobilier urban modern, destinată relaxării ploieștenilor, care va deveni, în timp, un scut verde de protecție pentru orașul nostru, dezvoltarea spațiului verde urmând să absoarbă din poluanții atmosferici și să asigure o îmbunătățire a calității  aerului  respirat de ploieșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here