Ziarul Incomod a lansat campania “Cunoaște pe cine alegi!”, prin care oamenii să poată afla detalii despre cei care candidează pentru funcții publice la alegerile locale din județ. Vom publica prezentări ale candidaților din Prahova care ne trimit pe adresa de email [email protected] informații despre ei și despre proiectele pe care le vor implementa dacă vor fi aleși. Pentru aceste articole nu se încheie niciun fel de contract, nefiind perceput niciun cost din partea candidaților. Citește detalii despre campanie aici!

Mai jos vi-l prezentăm pe Daniel Nicodim, candidat PNL pentru Consiliul Local Ploiești:

“M-am născut la Ploiești, în 1976, și am cunoscut de-a lungul timpului atât problemele orașului, cât și imensul potențial de dezvoltare a acestuia. Mi-am început cariera politică foarte devreme, la mijlocul anilor ‘90, ca membru al Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat și nu este niciun secret pentru cei care mă cunosc faptul că sunt fascinat de lupta pentru democratizare a României dusă de Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Consider că este un privilegiu să ai alături, la început de drum, un om cu o gândire vizionară, preocupat să o transmită generațiilor următoare. M-am alăturat echipei PNL în anul 2002.

Am crescut în Ploiești, un oraș pe care l-am iubit și pe care, de-a lungul timpului, am căutat să-l înțeleg, cercetându-l fie cu naivitatea elevului de la Mihai Viteazu – amuzat de Caragiale și fascinat de Nichita, fie cu rigoarea absolventului Facultății de Drept, interesat de cultura juridică și de dreptate socială, sau – în cei peste zece ani de experiență în echipa Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) – cu admirație pentru istoria reală, cândva mistificată de regimul comunist, și în respect pentru înaltele valori morale, în jurul cărora s-a construit și consolidat statul român modern. În cele din urmă, am căutat să înțeleg Ploieștiul cu responsabilitatea unui ales local interesat de politici publice și de modalități eficiente de implementare a acestora, preluând prima misiune de consilier municipal în perioada 2000-2004.

Fac parte din tânăra generație de politicieni de dreapta și mizez pe competență și standarde etice pentru o nouă administrație: transparentă, eficientă și predictibilă, credibilă pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri. Sunt interesat de convertirea valorilor clasice în viziuni contemporane și cred că cel mai important este respectul pentru comunitate și sunt conștient că dezvoltarea reală și durabilă începe, de fapt, de la oameni.

Acum, când cel mai bun, candidatul liberal Andrei Volosevici, îți adresează invitația să te alături echipei sale, onoarea este imensă, iar responsabilitatea este pe măsură.

Ploieștiul va renaște! Vreau să văd un oraș curat și funcțional, în totalitate deschis locuitorilor săi și guvernat de principii europene, o comunitate care să capete voce și identitate valorificându-și atuurile socio-economice și patrimoniul istoric și cultural. Iar acum, acest vis va deveni realitate.

Alături de colegii din Partidul Național Liberal, am gândit proiecte pe termen lung care să transforme Ploieștiul într-un centru urban dinamic, cu o densitate economică ridicată, fără a neglija, însă, politicile verzi, strategiile de regenerare prin cultură și oportunitățile de implicare a comunității de afaceri atât în procesul de dezvoltare comunitară, cât și în proiecte ample de combatere a poluării industriale. Desigur, acestea sunt obiective generale, pentru atingerea cărora echipa PNL are în vedere investiții pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru îmbunătățirea infrastructurii, pentru instituții mai performante sau pentru integrarea comunităților marginalizate sau vulnerabile.

Curățenia și extinderea zonelor verzi, a grădinilor urbane, diminuarea traficului auto și soluțiile ecologice inovative, amenajarea zonelor pietonale și delimitarea pistelor de biciclete, toate aceste spații gândite pentru ca orașul să fie redat locuitorilor săi, pentru plăcerea lor de a petrece timpul în zonele atrăgătoare, reprezintă viitorul orașului Ploiești. Vreau, de asemenea, să văd un Ploiești mai agil și mai flexibil la capitolul dezvoltare creativă urbană și susțin antreprenoriatul cultural, cunoscând importanța industriilor creative ca motor de dezvoltare și regenerare urbană. Probabil că tot în această echipă vom crea primele infrastructuri pentru orașul inteligent al viitorului.

Înainte de toate, însă, doresc să-mi exprim dragostea și respectul pentru comunitate, pentru oamenii din orașul Ploiești, pe care îi invităm alături de noi să decidă soarta orașului în care trăiesc, pentru că suntem conștienți că singura formă reală și durabilă de dezvoltare de aici pornește, de la oameni.”

1 COMENTARIU

  1. Vad ca si pe PNL isti si pe PSD isti si cam pe toti astia de candideaza ii doare de curatenia orasului…..de ce nu iau ei cate o matura si sa se vorbeasca de o iesire la curatenie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here