Rata infectării la mia de locuitori cu domiciliul în Câmpina s-a dublat în ultimele zile și a depășit un indice de peste șase la mia de locuitori. Este al doilea mare oraș din Prahova, după Ploiești, care se află în această situație. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a luat o hotărâre deocamdată cu privire la carantinarea celor două municipii.

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat la Câmpina în ultimele zile, în ciuda măsurilor de protecție impuse de la începutul lunii noiembrie.

Duminică, 15 noiembrie, un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a informat câmpinenii care se aflau în străzi sau la terase că se expun riscului infectării cu SARS-CoV-2. Mesajul transmis prin intermediul unei portavoci făcea referire la indicele crescut de infectare în Câmpina.

Faptul că indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 6 la mia de locuitori a fost confirmat luni seară de către primarul din Câmpina, Alin Moldoveanu.

Mesajul edilului din Câmpina postat pe pagina sa de Facebook

”Dragi câmpineni, în localitatea noastră, rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 6,85 cazuri / 1000 locuitori, conform situației comunicate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pentru că riscul răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 este foarte mare, vă rog din tot sufletul să purtați masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, evitați zonele aglomerate, respectați măsurile de distanțare fizică, limitați pe cât posibil contactul direct cu alte persoane și respectați regulile de igienă personală. Protejați-vă pe voi și pe cei apropiați!
Vă rog, fie că sunteți persoane fizice, fie că sunteți agenți economici, respectați măsurile stabilite de autorități pentru a diminua riscul răspândirii virusului! Este o perioadă dificilă pentru noi toți și trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate. TREBUIE să trecem cu bine peste această perioadă, împreună, sănătoși și puternici!”

Câmpina este al doilea municipiu al județului, după Ploiești, unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut îngrijorător de mult în ultima săptămână. Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești a anunțat încă de duminică seară, printr-un comunicat, situația gravă în care se află orașul.

“Din pacate, într-o saptamana  procentul de infectare cu COVID 19 la nivelul municipiului Ploieşti s-a dublat de la 3.1 săptămâna trecută la 6,15 astăzi. La nivelul administraţiei publice locale depunem toate eforturile pentru crearea condiţiilor de prevenire a raspândirii noului coronavirus. Prioritară pentru mine este sănătatea  ploieştenilor. Ca să reuşim să trecem cu bine peste aceste încercări trebuie ca efortul nostru să fie comun. Cu toate acestea, nu trebuie sa intrăm în panică. Fac apel la fiecare dintre dumnevoastră să respecte masurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea infectării: purtaţi masca, dezinfectaţi-vă des mainile, evitaţi zonele aglomerate, respectaţi distanţarea fizică!”, a fost mesajul primarului Andrei Volosevici pentru ploieşteni.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 15026 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 412 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (63, 72, 84 ani) şi a patru de sex feminin (57, 81, 81, 84), toate cu comorbidităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here