fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Când face Coral dezinsecție în Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Coral Impex, operatorul pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (DDD) din Ploiești va efectua dezinsecție, în perioada 21-31 august, a informat primăria Ploiești într-un comunicat de presă remis miercuri, 17 august.

„Astfel, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va efectua următoarele servicii:

- Reclamă -

– dezinsecție combatere țânțari, în spațiile verzi, parcuri, aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 05.00 – 11.00;
– dezinsecție combatere țânțari, în spațiile deschise ale domeniului public, precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice, de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 22.00-04.00;

Produsele care vor fi utilizate în contextul acestor activități sunt:
⦁ Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
⦁ Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
⦁ Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
⦁ Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al administrației publice locale.

- Reclamă -

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile de dezinsecție se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Dezinsecția se va realiza cu utilaje portabile și autopurtate.

Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

- Reclamă -

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.

Adresăm rugămintea ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.”, a transmis primăria Ploiești în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut